FM: eiro informēšanas kampaņa bijusi veiksmīga; atbalsts eiro pieaugs (6)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijā eiro informēšanas kampaņa bijusi veiksmīga un turpmāk atbalsts eiro tikai pieaugs, ceturtdien intervijā LTV raidījumam «Rīta Panorāma» atzina Finanšu ministrijas (FM) sekretāre Sanita Bajāre.

«Uzskatu, ka kampaņa ir bijusi veiksmīga, jo tās uzdevums bija cilvēkus informēt. Mēs redzam, ka kopš gada sākums ir ļoti palielinājies to cilvēku skaits, kas jūtas informēti par eiro ieviešanu un tā detaļām,» teica Bajāre, uzsverot, ka tāds bija kampaņas pamata mērķis.

Pēc viņas teiktā, eiro atbalstītāju skaits Latvijā ir par vienu procentpunktu lielāks nekā vidēji Eiropā kopumā un tas turpmāk tikai pieaugs. «Mēs visos etapos rūpīgi sekojuši Igaunijas pieredzei. Igaunijā ap eiro ieviešanas brīdi bija apmēram līdzīgs kā Latvijā - ap 50%. Pēc tam, kad cilvēki saskārās ar šo valūtu un novērtēja, ka nav nekā sarežģīta un bažām nav pamata, atbalsts eiro palielinās,» stāstīja Bajāre.

Eiropas Komisijas socioloģisko pētījumu centra «Eirobarometrs» dati liecina, ka Latvijā eiro atbalsta 53% iedzīvotāju.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu