Nedusmojies, nesteidzies, nedrūzmējies! (50)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Lai eiro ieviešana Latvijā notiktu pēc iespējas mierīgāk un raitāk, Finanšu ministrija aicina iedzīvotājus pārejas periodā nedusmoties, nesteigties un nedrūzmēties.

«Lai mums pašiem, līdzcilvēkiem un uzņēmumu darbiniekiem pāreja uz eiro būtu pēc iespējas vienkāršāka, eiro pārejas laikā aicinām uz sapratni un iecietību. Ļoti liela nozīme būs katra iedzīvotāja rīcībai un attieksmei,» uzsver Finanšu ministrijas Eiro biroja vadītāja Arina Andreičika.

«Tāpat aicinām iedzīvotājus pašiem pārdomāt savas gaitas un nepieciešamās finanses gadu mijā – pārbaudīt savas bankas darba laikus un pakalpojumu pieejamību, atbilstoši gadu mijas plāniem apdomāt nepieciešamās naudas apjomu, kā arī noskaidrot, vai attiecīgajā vietā ir bankomāts, vai konkrētais veikals pieņem kartes, utt.»

Visdrošākais – ja līdzi ir gan maksājumu karte, gan mazliet skaidra nauda eiro un latos.

Ministrija sniedz praktiskus ieteikumus iedzīvotājiem eiro pārejas laikā:

Nedrūzmējies!

Lai nebūtu jāstāv rindā, iedzīvotāji aicināti norēķināties ar maksājumu karti vai precīzu naudas summu, tādējādi aiztaupot atlikuma aprēķināšanu un izdošanu.

Ja priekšroka tiek dota maksājumiem skaidrā naudā, ieteicams norēķināties ar eiro, lai pārdevējiem vieglāk nodrošināt eiro krājumus kasēs.

Nesteidzies!

Ieteicams mainīt latus uz eiro bez maksas un, galvenais, nesteidzoties,

jo pārejas procesā neko nevar nokavēt.

Gada pirmajos trīs mēnešos latus uz eiro iespējams samainīt 302 Latvijas Pasta nodaļās reģionos, visās komercbankās to varēs darīt pusgadu, bet Latvijas Bankā – mūžīgi.

Tāpēc, ja vien janvāra pirmajās nedēļās nav īpašas nepieciešamības doties uz banku, labāk mazliet pagaidīt.

Nedusmojies!

Ministrija arī aicina uz iecietību un sapratni, ja gadās stāvēt rindā.

Palīdzēt gados vecākiem tuviniekiem vai citiem cilvēkiem,

ja viņiem nepieciešams padoms. Atcerēties, ka sniegs var sarežģīt pārvietošanos ne tikai iedzīvotājiem, bet arī apgrūtināt banku un citu uzņēmumu pakalpojumu sniegšanu.

Sniegs vajadzīgo informāciju

Atbildes uz interesējošajiem jautājumiem iedzīvotāji un uzņēmēji var saņemt, zvanot uz bezmaksas informatīvo tālruni 8000 3000 vai rakstot uz info@eiro.lv.

Tāpat interneta vietnē www.eiro.lv ir pieejams plašs informatīvo materiālu klāsts par pāreju uz eiro, kas tiks regulāri papildināts ar aktuālāko informāciju pārejas laikā.

Komentāri (50)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu