Dzīvokļu īpašnieki diezgan slikti orientējas Latvijas likumos (21)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgā dzīvokļu īpašnieki diezgan slikti orientējas Latvijas likumos, sacīja Rīgas ūdensapgādes uzņēmuma «Rīgas ūdens» valdes priekšsēdētāja Dagnija Kalniņa.

«Man šķiet, ka daļa no negatīvām emocijām, kas tiek vērstas pret «Rīgas ūdeni», skaidrojamas ar to, ka dzīvokļu īpašnieki, diemžēl, diezgan slikti orientējas tajā likumdošanā, kas Latvijā ir noteikta. Mūsu cilvēki, piedaloties [dzīvokļu īpašnieku] sapulcēs, ar lielu pārsteigumu konstatēja, ka dzīvokļu īpašnieki uzskata, ka namu apsaimniekotāju ir izvēlējies «Rīgas ūdens», nevis viņi paši. Diemžēl, tāda ir tā reālā situācija,» sacīja Kalniņa.

Viņa piebilda, ka «Rīgas ūdens» pārstāvji iet uz dzīvokļu īpašnieku kopsapulcēm un skaidro situāciju.

Pēc viņas teiktā, lai novērstu jebkādas iespējamas manipulācijas saistībā ar ūdens pakalpojumiem, «Rīgas ūdens» ir lūdzis dzīvokļu īpašniekus nominēt pārstāvjus, kuriem tiek sniegta informācija par reālo situāciju. «Tas nevienam nav noslēpums, it īpaši, ja mēs skatāmies uz vēsturisko periodu, ka ir bijušas apsaimniekošanas kompānijas, kas vienkārši nav nodrošinājušas to uzdevumu, kas tām ir pamatā noteikts, un zināmā mērā ir maldinājušas dzīvokļu īpašniekus. Tāpēc arī rodas situācijas, kad dzīvokļu īpašnieki pēkšņi uzzina, ka ir parāds, lai gan ir pilnīgi pārliecināti, ka maksājumi ir veikti,» teica Kalniņa.

«Rīgas ūdens» uzdevums ir dzeramā ūdens piegāde Rīgas iedzīvotājiem, uzņēmumiem, iestādēm un organizācijām, kā arī to radīto notekūdeņu attīrīšana. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome. «Rīgas ūdens» 2012.gadā strādāja ar 27,382 miljonu latu apgrozījumu, kas ir 2011.gada līmenī, bet uzņēmuma peļņa saruka par 3,1% un bija 128 tūkstoši latu.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu