Līdaka: TV3 un LNT bija jāaiziet no bezmaksas apraides (79)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

TV3 un LNT kanālu aiziešana no bezmaksas apraides bija tikai laika jautājums, teica Latvijas Raidorganizāciju asociācijas izpilddirektore Gunta Līdaka. Viņa skaidroja, ka pašlaik minētie kanāli par apraidi kopumā maksā aptuveni 1,3 miljonus latu, kas turpmāk būs jāsedz Latvijas Televīzijai.

Katru gadu maksājot minētos līdzekļus, komerckanāli tērēja naudu, bez iespējām attīstīties. Tie bija milzīgi zaudējumi attiecībā uz auditoriju, ko kanāli ieguva bezmaksas apraidē, teica Līdaka.

Ja vēl pierēķinot pirmsvēlēšanu reklāmas aizliegumu, kura dēļ televīzijas zaudēja ap 250 000 latu, tad kļūst skaidrs, ka komerckanāliem, lai saglabātu konkurētspēju pret sabiedrisko televīziju, kurai valdība palielina finansējumu, šāds solis bija jāsper, uzskata Līdaka.

Viņa uzskata, ka bezmaksas apraides nodrošināšana ir sociāls pakalpojums, kura nodrošināšana ir politisks jautājums. Jau iepriekš tika rosināts finansēt bezmaksas apraidi no valsts budžeta, bet tas neguva politiķu atsaucību.

Komentāri (79)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu