Rosina atbrīvoties no darbiniekiem, kam tīk dzert kafiju un ēst bulciņas darba laikā (672)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET/LETA

Latvijā atalgojuma jautājums valsts pārvaldē ir satraucošs un tas turpina vājināt ierēdniecību. Tāpēc varētu mainīt algu izmaksas principus - vairāk maksāt tiem cilvēkiem, kuri tiešām daudz strādā. Vienlaikus vajadzētu atbrīvoties no tiem darbiniekiem, kuri darba laikā vienā laidā iet dzert kafiju un ēst bulciņas.

Bijušais Pārresoru koordinācijas centra vadītājs Mārtiņš Krieviņš šorīt intervijā Latvijas radio sacīja: «Atalgojuma jautājums valsts pārvaldē ir ļoti būtisks un ļoti satraucošs.

Pēdējos gados atalgojums ir ticis iesaldēts, tostarp 2009. un 2010. gadā tas tika būtiski samazināts.»

Viņš norādīja - ja šis jautājums netiks risināts, tad mūsu valsts pārvalde tiks vēl vairāk novājināta un sagrauta. Pēc viņa teiktā,

labākais risinājums būtu piešķirt lielāku atbildību valsts sekretāriem algu noteikšanā.

«Maksāt tiem cilvēkiem, kas tiešām strādā daudz, tostarp brīvdienās un svētku dienās, vakaros utt. Savukārt nepalielināt kopējo atalgojuma fondu.

Mēs iesaldējam to summu, kas valsts pārvaldē tiek tērēta atalgojumam, bet ļaujam ar to elastīgāk rīkoties,» teica Krieviņš.

«Tas būtu arī ļoti motivējoši valsts sekretāriem

beidzot atbrīvoties no tiem cilvēkiem, kas mīl dzert kafiju un ēst bulciņas darba laikā.

Savukārt vairāk atlīdzināt tiem, kas strādā produktīvi un efektīvi.»

Portāls TVNET jau ziņojis, ka arī vairāki ministri, tostarp finanšu ministrs, kā arī zemkopības ministre, norādījuši uz valsts pārvaldes darbinieku neadekvāto atalgojumu.

Budžeta sarunas saista ar vēlēšanām

Savukārt, vērtējot nākamā gada budžeta veidošanas sarunas, Krieviņš norādīja, ka tās ir tik smagas tuvojošos Saeimas vēlēšanu dēļ.

To intervijā portālam TVNET atzina arī finanšu ministrs.

Arī Krieviņš pauda viedokli, ka aso diskusiju pamatā ir vēlme izcīnīt pēc iespējas vairāk, lai pirms nākamajām Saeimas vēlēšanām sabiedrībai atgādināt, ka tieši konkrētais ministrs vai konkrētā partija ir izcīnījusi lielāko «lāčādu».

Saistībā ar vēlēšanām tiek aizmirsti iepriekš dotie solījumi un pieņemtie likumi, bet vairāk it kā uzklausītas sabiedrības vēlmes. Iespējams, tieši tādēļ budžeta veidošanā ir aktualizējies jautājums par sabiedrības nevienlīdzību.

Komentāri (672)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu