Pavļuts: Pēc LMT un «Lattelecom» apvienošanās konkurence nemazināsies (10)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valstij daļēji piederošo telekomunikāciju uzņēmumu SIA «Latvijas Mobilais telefons» (LMT) un SIA «Lattelecom» apvienošana tirgu negatīvi neietekmēs, uzskata ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts.

Katrā no jomām, kurā darbojas LMT un «Lattelecom», - balss sakari, datu pārraide, televīzijas pakalpojumi - ir spēcīga konkurence, un uzņēmumu apvienošana to nemazinās, šorīt telekompānijas LNT raidījumā «900 sekundes» sacīja ministrs.

«Neredzu nopietnu pamatu bažām, ka konkurence varētu samazināties,» teica Pavļuts.

Viņš uzsvēra, ka gan Lietuvā, gan Igaunijā šādi uzņēmumi jau ir apvienoti un tirgus no tā nav cietis. Lietuvā pat esot lētākie telekomunikāciju sakari Eiropā.

Pavļuts norādīja, ka jāstiprina LMT un «Lattelecom» sinerģija un abiem uzņēmumiem nav jākonkurē savā starpā, jo tiem ir vieni un tie paši īpašnieki. Ja LMT un «Lattelecom» būtu pilnībā privāti uzņēmumi, tie būtu apvienoti jau sen, uzskata ministrs.

Valsts kā īpašnieces ieguvums no uzņēmumu apvienošanas, pēc Pavļuta teiktā, būs tā vērtības pieaugums, līdz ar to varētu tikt gūti lielāki ieņēmumi, ja valsts izlems nākotnē apvienoto uzņēmumu privatizēt.

Pēc Pavļuta teiktā, LMT un «Lattelecom» struktūru apvienošana varētu notikt nākamā gada vai pusotra laikā.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu