Prezidents: pozitīvisma kampaņa par eiro pašlaik ir lieka; jāsniedz praktiska informācija (6)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiro ieviešanas informatīvajā kampaņā pašlaik būtiskākā uzmanība ir jāpievērš praktiskajiem jautājumiem, lai iedzīvotājiem būtu skaidrība, kā rīkoties, intervijā sacīja Valsts prezidents Andris Bērziņš.

«Lēmums ir pieņemts, tāpēc kaut kāda pozitīvisma kampaņa ir lieka. Šobrīd ir jādara viss, lai katrs, it sevišķi laucinieki saprastu, kas viņiem jādara, lai viss notiktu. Ir jādomā tieši par to, ko mēs darīsim, lai varētu veiksmīgi attīstīties kopumā,» teica Bērziņš.

Viņš pauda viedokli, ka

valstij nav jātērē simtiem tūkstoši latu, lai cilvēkiem pierādītu, ka lēmums par pievienošanos eiro zonai bija pareizs.

«Man liekas jocīgi, ka lēmums ir pieņemts un praktiski viss jau notiek, monētas jau ir, bet vēl notiek spriešana par to. Lēmums ir pieņemts un ir jādara viss, lai dzīve iet uz priekšu, nevis lai visi teiktu, ka lēmums bijis labs. Drīzāk jārisina jautājumi un jāatbild, kas notiks starptautiskā jomā, sevišķi daudzās eiro zonas valstīs, vai un kā tas ietekmēs mūs un kā mēs rīkosimies,» teica Bērziņš.

Prezidents arī atzina, ka viņam

visas runas par godīgu cenu pārveidošanu uz eiro šķiet mākslīgas.

«Zinot, ka cenu formēšanas mehānisms mūsu valstī ir pilnīgi brīvs, kāda ir jēga spriest par to. Varbūt uzmanīgāk ir jāpaskatās, ko dara valsts monopoluzņēmumi, bet neredzu jēgu spriest, cik tagad maksā kartupeļi un kafija, kuru ražo dažādas rūpnīcas. Skaidrs, ka visiem būs kādi izdevumi, bet tie ir īslaicīgi. Jāsaprot, ja mēs gribam iet uz priekšu un attīstīties, Latvijai bija nepieciešams šis lēmums pievienoties eiro zonai,» teica Bērziņš.

Latvija eiro zonai pievienosies no nākamā gada 1.janvāra.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu