Lujāns: Latvieši prot tirgoties politikā un sadzīvē, bet ne biznesā (30)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvieši savā starpā prot tirgoties gan politikā, gan sadzīvē, bet viņi neprot tirgoties biznesā, šodien pirmajā Pasaules latviešu ekonomikas un inovāciju forumā (PLEIF) atzina Latvijas būvniekam «Re&Re» Anglijā piederošā būvniecības uzņēmuma «Nordic Construction UK LTD» izpilddirektors Juris Lujāns.

«Var koncentrēties un runāt par produktiem ar augstu vai zemu pievienoto vērtību, zili palikdami, var par Eiropas naudu uzbūvēt rūpnīcu, bet nevarēs pārdot, ja nebūs tirgus. Savukārt tirgu nevarēs iegūt, ja uzņēmums tirgosies tikai Latvijā,» uzsvēra bijušais Latvijas ekonomikas ministrs.

Viņš pauda pārliecību, ka, ja latvieši iemācītos tirgoties ārpus Latvijas, tiktu atrasts lielāks noieta tirgus tam, kas jau patlaban tiek ražots.

«Mums ir daudz produktu, kas pasaulē ir vajadzīgi, tomēr ir jāprot tos pārdot,» atzina Lujāns.

Ekspolitiķis Latviju pametušos iedzīvotājus aicināja atgriezties, savukārt Latvijas uzņēmējiem ieteica braukt prom no Latvijas, meklēt tirgus, iespraust karogu un dibināt tur uzņēmumus.

Jau ziņots, ka šodien notiek Pasaules latviešu ekonomikas un inovāciju forums (PLEIF).

Tā laikā notiks vairākas diskusijas - par Latvijas vietu globālajā pasaulē, Latvijas uzņēmējdarbības vidi, eksportspējīgajām nozarēm, inovācijām un investīcijām tehnoloģijās, kā arī radošajām industrijām.

PLEIF mērķi ir veicināt savstarpēju saziņu un sadarbības projektu veidošanos starp dažādu uzņēmējdarbības nozaru pārstāvjiem Latvijā un pasaulē, investīciju un zināšanu kapitāla piesaisti, ārvalstu investīcijām pievilcīgas un godīgas uzņēmējdarbības vides izveidi, kā arī stiprināt ārpus Latvijas dzīvojošo latviešu saikni ar Latviju un veicināt to līdzdalību Latvijas ekonomikas izaugsmes procesā.

Pirmā PLEIF organizatori ir Pasaules Brīvo latviešu apvienība, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera un Ārlietu ministrija. PLEIF rīkots sadarbībā ar Ekonomikas un Kultūras ministrijām, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru, Rīgas Tehnisko universitāti, Amerikas Tirdzniecības palātu Latvijā un fondu «Laimes zeme».

Komentāri (30)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu