Rimšēvičs: sabiedrības atbalsts eiro turpinās augt (134)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas sabiedrības atbalsts eiro turpinās augt, ceturtdien LNT raidījumam «900 sekundes» sacīja Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs.

Viņš norādīja, ka iedzīvotāju atbalsts eiro uzrāda pastāvīgu pieauguma tendenci, un atgādināja, ka ziemā atbalstu eiro pauda 24-25% iedzīvotāju, bet pēdējie dati liecina, ka eiro atbalstītāju īpatsvars ir sasniedzis 38%.

«Mēs paredzam, ka nākamnedēļ vai aiznākamnedēļ, kad Latvija tiks oficiāli uzaicināta iestāties Eiropas monetārajā savienībā un tiks arī paziņots, pēc kāda kursa, šis atbalsts varētu pieaugt,»

teica Rimšēvičs, atturoties prognozēt, vai vasaras beigās tas sasniegs iepriekš minētos 50%.

Viņš norādīja, ka viens no iemesliem sabiedrības salīdzinoši zemajam atbalstam eiro ir ziņas medijos, par piemēru minot pieļāvumus par inflācijas pieaugumu pēc eiro ieviešanas.

Eiro ieviešana nebūs brīnumnūjiņa

Rimšēvičs uzsvēra, ka eiro ieviešana nebūs brīnumnūjiņa, kas atrisinās visas Latvijas un tās iedzīvotāju problēmas, taču tā dos iespēju uzņēmumiem un valstij vairāk nopelnīt. Turklāt uzņēmējiem un investoriem būs lielāka skaidrība par Latvijas nākotni, kas veicinās investīcijas un radīs papildu darba vietas, dodot iespēju cilvēkiem nopelnīt. «Eiro dod iespēju šeit piesaistīt papildu līdzekļus, dod iespēju veidot jaunas darba vietas,» sacīja Latvijas Bankas prezidents.

Latvija eiro plāno ieviest no 2014.gada 1.janvāra.

Komentāri (134)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu