Premjers gribētu, lai eiro atbalstītu 50% iedzīvotāju (31)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) uzskata, ka pozitīvi būtu, ja eiro ieviešanas atbalstītāju skaits Latvijā pārsniegtu 50%.

«Optimāli būtu, ja tie būtu 100%. Valdība dara visu, lai šo atbalstu maksimāli kāpinātu,» žurnālistiem šodien pēc tikšanās ar Latvijas Pārtikas tirgotāju asociācijas pārstāvjiem sacīja Dombrovskis.

Zināms, ka patlaban atbalstītāju skaits ir pārsniedzis 30%, taču, viņaprāt, pozitīvi būtu, ja atbalsts pārsniegtu 50%.

«Tieši tāpēc mums ir jāstrādā un jāizrunā tās bažas, kas iedzīvotājiem ir saistībā ar eiro ieviešanu,» turpināja premjers. Kā piemēru viņš minēja iedzīvotāju paustās bažas, ka līdz ar eiro ieviešanu produktiem tiks palielinātas cenas, - šajā jautājumā esot jārada pārliecība, ka tas tā nenotiks.

Saskaņā ar jaunākajiem aptaujas datiem pagājušā gada decembrī vairāk nekā pusmiljonam jeb aptuveni 540 000 Latvijas iedzīvotāju vecumā no 15 līdz 74 gadiem bija pozitīva attieksme pret pāreju no lata uz eiro. Decembrī pozitīvi noskaņoto īpatsvars bija 31%, vēl oktobrī tie bija 26%.

Komentāri (31)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu