Eiro būs jāsauc par euro (317)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Oficiālajos dokumentos visām eirozonas valstīm jāizmanto vienots valūtas nosaukums euro. Taču finanšu ministrs Andris Vilks (V) norāda, ka ikdienā Latvijas iedzīvotāji varēs izmantot nosaukumu eiro.

Viņš intervijā Latvijas radio sacīja: «Es domāju, ka šo jautājumu nevajadzētu sarežģīt. Latvijā tas vienalga paliks kā eiro. Ja arī juridiski dažādos dokumentos vajadzēs lietot euro, lai tas tur arī ir.

Bet domāju, ka ikdienā jebkurā valstī.. vietējie iedzīvotāji un uzņēmēji dēvē savas valūtas savos terminos. Domāju, ka eiro ir pats par sevi saprotams, un, ja tiešām ir vajadzīgs eiro, lai tas paliek.»

Vai divkosība?

Vilks neuzskata, ka juridiskajā valodā lietotais euro, bet sadzīvē izteiktais eiro būtu divkosība. Viņš minēja, ka arī citi termini juridiskajā saziņā tiek apzīmēti ar vienu vārdu, bet ikdienā tiem izmanto citu vārdu.

Pasaulē pietiekot precedentu šajā jomā.

Eiro ieviešana nav jāizlemj referendumā

Ministrs arī uzskata, ka jautājums par eiro ieviešanu nav jāizlemj referendumā. Tā kā iedzīvotājiem ir grūti izvērtēt visas nianses, viņiem būtu jāuzticas ekspertu viedoklim.

«Es neatbalstu referendumu šajā jautājumā.»

Ministrs arī norādīja, ka situācija eirozonā pēdējā laikā ir uzlabojusies. Sliktākais jau esot aiz muguras.

Komentāri (317)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu