Dombrovskis: jādefinē skaidri eirokrīzes pārvarēšanas principi (11)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Jādefinē skaidri principi eiro zonas krīzes pārvarēšanas risinājumiem, pēc Ziemeļvalstu un Baltijas valstu (NB8) valdību vadītāju sanāksmes norādīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis.

Viņš pastāstīja, ka NB8 valdību vadītāju sanāksmē pārrunāti vairāki jautājumi, tostarp jautājumi, kas attiecas uz eiro zonas krīzi. «Attiecībā uz eiro zonas krīzi koordinējām Ziemeļu un Baltijas valstu pozīciju šajā jautājumā. Starp NB8 valstīm ir divas valstis, kas ir eiro zonā, četras, kas ir Eiropas Savienībā (ES), bet divas vispār ir ārpus ES, bet mūs interesē saistītie notikumi, tostarp ES banku savienības izveide, fiskālās disciplīnas ievērošana. Koordinējām pozīciju, domājot par tālāko ES nākotni,» klāstīja Dombrovskis.

Ministru prezidents uzsvēra, ka saistībā ar eiro zonas krīzi ir svarīga saistība starp krīzes pārvarēšanas risinājumiem. «Runājot par eiro zonas krīzi, ir svarīga saistība starp krīzes pārvarēšanas risinājumiem, dažādu saistību savstarpēju atzīšanu. Jebkurā gadījumā Ziemeļu un Baltijas valstu nostāja ir, ka skaidri jādefinē principi, kā tas notiek – gan attiecībā uz banku savienības izveidi, gan fiskālās disciplīnas ieviešanu un makroekonomiskās stabilitātes nodrošināšanu,» teica premjers.

NB8 valdības vadītāju tikšanās laikā arī pārrunāta sadarbība enerģētikas jomā gan attiecībā uz elektroenerģijas tirgu, gan elektroenerģijas starpsavienojumu projektu attīstību.

Spriests arī par Visaginas atomelektrostacijas (AES) projektu. «Atvērts jautājums ir arī par Visaginas AES, ņemot vērā Lietuvas iedzīvotāju referenduma rezultātus. Tagad ir jāsagaida, kāda būs jaunā Lietuvas valdība un kāda būs tās nostāja šajā jautājumā – vai tā nolems turpināt virzīt šo projektu, ja, jā, tad kā, ņemot vērā referenduma rezultātus,» norādīja Dombrovskis.

Jau vēstīts, ka Ministru prezidents pirmdien piedalījās NB8 valdību vadītāju sanāksmē Somijas galvaspilsētā Helsinkos.

NB8 sanāksmes, kurās tiekas Baltijas valstu, Somijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Dānijas un Islandes amatpersonas, ir regulārs sadarbības formāts, kura mērķis ir gan politisko viedokļu apmaiņa, gan praktisku projektu īstenošana dažādās nozarēs. Latvija šo sadarbību vērtē kā nozīmīgu platformu gan reģionālo, gan Eiropas Savienības, gan starptautisko jautājumu risināšanai.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu