«Lattelecom» padomes locekļu skaita samazināšana uzlabos darbu (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas elektronisko sakaru sniedzēja «Lattelecom» padomes locekļu skaita samazināšana uzņēmuma padomes darbu tikai uzlabos - tā šorīt intervijā Latvijas Radio atzina «Lattelecom» padomes priekšsēdētājs Gatis Kokins.

«Treknajos gados bija tāda mode, sevišķi valsts uzņēmumos, taisīt lielas padomes un tādā veidā iegūt politisko uzraudzību. Savukārt krīzes laikā bija otra galējība - tika likvidētas visas padomes,» norādīja Kokins, tomēr atzina, ka uzņēmuma padomi tas neskāra jo «Lattelecom» ir kopuzņēmums ar skandināvu koncernu «TeliaSonera».

Viņaprāt, kompānijas padomes locekļu skaits šobrīd ir pārāk liels: «11 padomes locekļi, protams, ir ļoti liels skaits, tāpēc, izanalizējot padomes locekļu noslodzi un pienākumus, mums šķita, ka septiņi varētu būt pietiekams samazinājums. Bija diskusijas, ka padomes locekļu skaitu varētu samazināt arī līdz pieci, taču kompromiss bija septiņi.»

«Lattelecom» padomes priekšsēdētājs uzskata, ka pēc padomes locekļu skaita samazināšanas padomes darbs kļūs intensīvāks un padomes locekļi būs vairāk fokusēti uz uzņēmuma darbību.

Tāpat, uzticot virszemes apraidi vairākiem komersantiem, valstij var nākties pašai maksāt par šā pakalpojuma nodrošināšamu, uzskata Kokins.

Viņš norāda, ka virszemes apraides sadalīšana vairākiem komersantiem var piedzīvot līdzīgu neveiksmi kā fotoradaru ieviešana, un var izrādīties, ka tā nav izdevīga nevienam. «Tajās Eiropas valstīs, kur šajā platformā ir vairāki spēlētāji, tur mēs redzam ļoti daudz neveiksmju stāstu,» teic «Lattelecom» padomes priekšsēdētājs.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu