Eiro ieviešana dos pozitīvu, bet ne kardinālu efektu (26)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijai pievienojoties eirozonai, sagaidāms pozitīvs efekts, taču kardināli situācija nemainīsies, aģentūrai LETA sacīja Eiropas politikas studiju centra Briselē direktors Daniels Gross.

«Eirozona tiešām ir pievilcīgāka vieta, nekā to cilvēki iedomājas, lasot par to avīzēs. Īpaši jau Latvijai, kurai jau ir fiksēts lata kurss pret eiro,» teica Gross.

Pēc viņa domām, pēc pievienošanās eirozonai būs vērojama pozitīva ietekme uz Latvija ekonomiku, taču tā būs neliela. Kā piebilda ekonomists, ņemot vērā, ka lats jau tagad ir piesaistīts eiro, būs vērojama «nedaudz lielāka» finanšu stabilitāte un neliels eksporta pieaugums.

Vienlaikus eksperts uzsvēra, ka neredz nekādus trūkumus Latvijas mērķim pievienoties eirozonai 2014.gadā. Latvijai, kur ir fiksētais valūtas kurss, būtu lietderīgi nostiprināt šīs attiecības, pievienojoties eirozonai, piebilda eksperts.

Taujāts, vai turpmāk Latvijā sagaidāma strauja ekonomiskā izaugsme, Gross sacīja - kaut arī tagad Latvijas izaugsme ir viena no straujākajām Eiropā, jāņem vērā, ka pirms tam arī lejupslīde bija viena no straujākajām, līdz ar to tendences jāvērtē ilgākā periodā.

Kā ziņots, eiro ieviešanas mērķis Latvijā ir 2014.gads.

Komentāri (26)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu