Piebalgs: Ir bezatbildīgi runāt par referendumu eiro ieviešanai (38)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Politiķiem runāt par referendumu saistībā ar eiro ieviešanu Latvijā ir bezatbildīgi, uzskata Eiropas Savienības (ES) attīstības komisārs Andris Piebalgs.

Viņš uzsver, ka, iestājoties Eiropas Savienībā, Latvija uzņēmās saistības iestāties arī eirozonā. «Vienīgais, ko neteicām, kurā mirklī,» sacīja Piebalgs.

Viņš uzsver, ka tā vietā, lai runātu par referendumu, būtu jāskaidro cilvēkiem, kādi ir labumi, ja Latvija iestājas eirozonā pēc iespējas ātrāk. Piebalgs norāda, ka 70% Latvijas eksporta ir uz eirozonas valstīm, līdz ar to, esot eirozonā, Latvija ir pievilcīgāka gan eksportam, gan ekonomiskajai izaugsmei. Tāpat, esot eirozonā, nebūtu jāmaina nauda ceļojot, kā arī varētu labāk salīdzināt cenas, spiežot uzņēmējus samazināt cenas daudzās jomās.

«Latvieši vienmēr ir nedaudz skeptiski,» sacīja Piebalgs, komentējot Latvijas iedzīvotāju mazo atbalstu eiro ieviešanai no 2014.gada 1.janvāra.

Kā ziņots, sabiedriskās domas pētījumu aģentūras SKDS 2012.gada augusta aptauja liecinot, ka pāreju no lata uz eiro augustā neatbalstīja 59% Latvijas iedzīvotāju. Turklāt tikai 3% iedzīvotāju šādu pāreju atbalstīja pilnībā.

Saeima vakar noraidīja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakcijas deputātu iesniegto likumprojektu «Par eiro ieviešanas termiņu», kurš paredzēja, ka eiro ieviešanas termiņu noteiktu Saeima, nevis valdība, un tas būs izlemjams tautas nobalsošanā.

Komentāri (38)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu