"Citadeles" banka uz peļņu cer nākamā gada beigās

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Pagājis pusotrs mēnesis, kopš darbu sāka jaunā "Citadeles" banka, kura radās, "labajā" un "sliktajā" bankā sadalot bijušo "Parex" banku. "Citadeles" bankas vadītājs Juris Jākobsons šorīt intervijā LNT informē, ka pagaidām banka vēl strādājot ar zaudējumiem, taču uz peļņu tiek cerēt jau nākamā gada beigās.

Jākobsons gan pagaidām neatklāj precīzus zaudējumu apmērus, šos datus solot mēneša beigās, tomēr viņš arī uzsver, ka zaudējumi ir bankas iepriekš plānotajā apmērā.

"Citadelē" klientiem mazāk problēmu nekā banku sektorā kopumā

"Citadeles" vadītājs uzsver, ka kopumā bankas darbība ir laba. Bankā patlaban iespējams saņemt arī aizņēmumu, taču aizdevuma nosacījumi "nav viegli", saka Jākobsons. Viņš skaidro, ka "Citadele" līdzīgi kā citas bankas krīzes laikā "guvusi mācību", taču pārsvarā noteikumi kredīta saņemšanai esot vērsti, lai aizsargātu gan bankas, gan pašu kredītņēmēju intereses.

Bankas mērķauditorija joprojām ir privātpersonas, mazie un vidējie uzņēmumi, kā arī turīgākā iedzīvotāju daļa. Uz jautājumu, cik daudziem bankas klientiem ir grūtības ar savu saistību nokārtošanu, Jākobsons norāda, ka šāda klientu kategorija ir, taču šis procents nav liels - mazāks nekā banku sektorā kopumā.

Pamazām atdod bankā noguldītos valsts līdzekļus

Jākobsons uzsver, ka "Parex" bankas glābšanā ieguldītos līdzekļus valsts var atgūt tikai divos veidos - banku pārdodot vai no jaunās bankas peļņas. Kamēr banka vēl nestrādā ar peļņu, tas nav iespējams.

Taču "Citadele" valstij pamazām varot atdot bankā noguldīto naudu. Valsts bankā stabilitātes nodrošināšanai noguldījusi 131 miljonu latu savas naudas. No šīs summas "Citadele" šomēnes atdevusi 12 miljonus latu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu