"Venden": Likumdevēji kropļo ūdens tirgu Latvijā (40)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas likumi ir orientēti uz patērētāja maldināšanu, kā rezultātā lielākā daļa no Latvijā ražotā dzeramā ūdens atbilst tikai minimālā nekaitīguma prasībām, biznesa portālam "Nozare.lv" uzsvēra ūdens ražotājs SIA "Venden" komercdirektors Edgars Medvedskis.

Medvedskis pauž pārliecību, ka dzeramā ūdens augstās tirdzniecības cenas ir tikai mārketinga stratēģija un uzņēmējiem ir vēlme nopelnīt pat 400% apmērā. "Lielākā daļa dzeramo ūdeņu, kas atbilst Ministru kabineta noteiktajām minimālā nekaitīguma prasībām, respektīvi, tām pašām prasībām, kam atbilst krāna ūdens, savu nesamērīgo cenu balsta uz viltīgi izdomātiem nosaukumiem un bieži patiesībai neatbilstošām mārketinga leģendām," skaidro Medvedskis.

"Venden" komercdirektors uzsver, ka vēl lielākas problēmas būs sagaidāmas tuvākajā laikā, kad "spēkā stāsies Latvijas ierēdniecības pieļautā Eiropas direktīva, kura radīs vēl lielāku haosu patērētāja izpratnē par ūdens ieguvi un apstrādi".

"Jau 2004.gadā, kad Latvija iestājās Eiropas Savienībā, "Venden" pārstāvji kopā ar likumdevējiem devās uz Briseli, lai strādātu pie Eiropas likumu saskaņošanas ar Latvijas likumiem, konstatējām, ka atbildīgo ministriju pārstāvju attieksme ir formāla un vēlme nekad un ne par ko neiebilst Eiropas ierēdniecībai ir novedusi pie absurdas tirgus izkropļošanas fasētā ūdens tirgū," stāsta Medvedskis.

Viņš ir stingri pārliecināts, ka visus šos gadus likumdevēji ir pieļāvuši, ka uz marķējuma nav bijis nepieciešams norādīt precīzu ūdens ieguves vietu un apstrādes veidu, kas šim produktam, no patērētāju viedokļa, esot visbūtiskākais.

"Strādājot vienā darba grupā ar Zemkopības ministrijas attiecīgajām amatpersonām, esam sapratuši, ka arī nākotnē Latvijas tirgu negaida labāka situācija, jo arvien vēl tiek pieņemtas jaunas normas un akceptētas Eiropas likumu normas, kuras ir absurdas un patērētājam liegs vismazākās iespējas saprast, kādu ūdeni viņš iegādājas un lieto," uzskata "Venden" pārstāvis.

Lai runātu par aktuālajām problēmām un jautājumiem ūdens ražošanas un tirdzniecības jomā, rīt, 29.aprīlī, plkst. 11 Rīgā, Republikas laukumā 3-124, aģentūras "Esplanāde" konferenču zālē, "Venden" rīko preses konferenci, kurā piedalīsies arī Latvijas Avotu biedrība.

Komentāri (40)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu