«Pasažieru vilciena» jaunais vadītājs būs Rodžers Jānis Grigulis

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Par AS «Pasažieru vilciens» jauno valdes priekšsēdētāju kļūs pašreizējais AS «Latvijas dzelzceļš» padomes loceklis Rodžers Jānis Grigulis, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

(Pievienota 4. līdz 8.rindkopa.)

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, 1977.gadā dzimušais Grigulis ieguvis maģistra grādu sociālo zinātņu vadībzinātnēs Latvijas Universitātē.

Grigulis «Latvijas dzelzceļa» padomē tika iecelts pagājušā gada vasarā. Līdz tam viņš darbojies uzņēmējdarbībā, bijis vairāku uzņēmumu - SIA «Comperio», SIA «Plosti», SIA «Baltic Wood House», SIA «Bel Canto» - līdzīpašnieks un amatpersona - «Comperio» ārštata konsultants un valdes loceklis, «Plosti» finanšu un menedžmenta konsultants, uzņēmuma «Baltic Wood House» valdes loceklis un finanšu direktors, «Bel Canto» finanšu direktors.

«Pasažieru vilcienā» aģentūrai LETA pavēstīja, ka Grigulis amatā apstiprināts uz pieciem gadiem. Viņš ieguvis sociālo zinātņu maģistra grādu vadībzinātnēs Latvijas Universitātes Starptautisko ekonomisko attiecību katedrā, kā arī izglītojies starptautisko darījumu, mārketinga un konkurences jomā Sorbonnas universitātē (Francija).

Grigulis bijis līdzīpašnieks teritoriālās plānošanas, būvniecības un tūrisma nozares uzņēmumos, pārvaldot to finanšu vadību, biznesa stratēģiju izstrādi, loģistikas vadību un Eiropas Savienības struktūrfondu piesaistes procesus. Būdams «Comperio» valdes loceklis un ārštata konsultants, līdzdarbojies starptautisku investīciju un attīstības projektu piesaistē un īstenošanā loģistikas un starptautiskās tirdzniecības jomā, sadarbojoties ar Tuvo Austrumu, NVS, Latīņamerikas un ASV partneriem.

«Katram uzņēmumam ir vairākas attīstības stadijas - līdzšinējā valdes priekšsēdētāja Lubāna galvenais uzdevums un lielākais izaicinājums bija nostabilizēt uzņēmumu un pēc ilgstoša nenoteiktības perioda radīt tajā paredzamību un stabilitāti. Savukārt tas, ko sagaidām no jaunā valdes priekšsēdētāja, ir gan līdzšinēji sākto darbu pabeigšana, gan arī virzība uz vēl lielāku izaugsmi, turpinot pilnveidot «Pasažieru vilciena» tēlu, sniegto pakalpojumu klāstu un kvalitāti, kā arī veicinot «Pasažieru vilciena» konkurētspēju sabiedrisko pārvadājumu segmentā,» pauda uzņēmuma padomes priekšsēdētājs Sandis Šteins.

Pēc viņa teiktā, Lubāna laikā sasniegti rezultāti, kādus iepriekš daudzi uzskatīja par neiespējamiem, ir realizēti projekti un nosprausti ambiciozi, tai pašā laikā reāli sasniedzami mērķi.

Padome «Pasažieru vilciena» valdes priekšsēdētāju izvēlējās konkursā atbilstoši Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) rekomendācijām, ņemot vērā kandidāta profesionalitāti, kompetenci un pieredzi.

Lubānu «Pasažieru vilciena» valdes priekšsēdētāja amatā iecēla 2014.gada jūlijā.

«Pasažieru vilciens» ir izveidots 2001.gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no «Latvijas dzelzceļa» veiktajām funkcijām. Iepriekš «Pasažieru vilciens» 100% bija «Latvijas dzelzceļa» meitasuzņēmums, taču 2008.gada oktobrī tas tika pārveidots par valsts uzņēmumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu