«Lufthansa» iegādāsies lielāko daļu «Air Berlin» lidmašīnu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas lielākā aviokompānija «Lufthansa» iegādāsies vairāk nekā pusi no maksātnespējīgās šīs valsts otras lielākās lidsabiedrības «Air Berlin» lidmašīnām, ceturtdien paziņoja «Lufthansa» vadītājs Karstens Špors.

«Lufthansa» ceturtdien parakstīs līgumu, kas paredzēs, ka tā iegādāsies 81 no 144 «Air Berlin» lidmašīnām un pārņems 3000 no 8500 darbiniekiem, norāda Spors.

Ceturtdien ir pēdējā diena, kad interesi izrādījušās aviokompānijas «Lufthansa» un Lielbritānijas «EasyJet» var noslēgt to iecerētos līgumus.

Līdz šim nav saņemtas ziņas, ka būtu pa vienošanos starp «Air Berlin» un «EasyJet» par atlikušo «Air Berlin» biznesa daļu pārņemšanu. Turklāt «Lufthansa» nav paziņojusi, cik daudz tā maksās «Air Berlin».

Vācu mediji iepriekš vēstīja, ka «Lufthansa» par aptuveni 80 lidmašīnu iegādi varētu maksāt līdz 300 miljoniem eiro.

Tikmēr «Air Berlin» vadītājs Tomass Vinkelmans skaidro, ka ar «Lufthansa» panākto vienošanos vēl būs nepieciešams apstiprināt Eiropas Savienības institūcijām, un šis process var ilgt vairākas nedēļas vai mēnešus.

Tajā pat laikā arodbiedrības paudušas bažas, ka lielu daļu «Air Berlin» darbinieku sagaida neskaidra nākotne, jo nav garantiju, ka viņi spēs iegūt darbu jaunajā uzņēmumā pēc «Air Berlin» likvidēšanas.

«Air Berlin» augusta sākumā tiesā iesniedza maksātnespējas pieteikumu, jo tās lielākais akcionārs - Abū Dabī bāzētā lidsabiedrība «Etihad Airways» - vairs nenodrošina finansiālu atbalstu.

Aviokompānija spējusi turpināt darbību, pateicoties ārkārtas aizdevumam no Vācijas valdības, tomēr 28.oktobrī «Air Berlin» visus reisus pārtrauks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu