Liepājas ostā kravu apgrozījums deviņos mēnešos pieaudzis par 22,8%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Šī gada pirmajos deviņos mēnešos Liepājas ostā strādājošie termināļi pārkrāvuši 4 753 768 tonnas kravu, kas ir par 22,8% vairāk nekā pirms gada, informēja Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Ratniece-Kadeģe.

Kopumā deviņos mēnešos Liepājas ostā apkalpoti 1044 kuģi, bet iebraukuši un izbraukuši 31 939 pasažieri.

No janvāra līdz septembrim pārkrautas 3,47 miljoni tonnu beramkravu un 916 800 tonnas ģenerālkravu, bet lejamkravu apgrozījums bija 363 400 tonnu.

Septembrī Liepājas ostā pārkrautas 583 645 tonnas dažādu kravu, kas ir par 12,7% vairāk nekā pirms gada.

Septembrī Liepājas ostā pakāpeniski tika sākta jaunā graudaugu sezona, kas nodrošināja beramkravu grupā lielāku labības un labības produktu īpatsvaru - 265 000 tonnu jeb 59,4%. Savukārt 18% veidoja bagātinātās antracīta ogles, bet 12% - celtniecības materiāli (cements). Mazākos apjomos pārkrauta arī koksnes šķelda, minerālmēsli un citas beramkravas.

Ģenerālkravu grupā stabila ir ro-ro kravu plūsma, ko nodrošina regulārā prāmja līnija Liepāja - Traveminde un kokmateriālu kravas. Lejamkravu apgrozījums šā gada septembrī bija 29 700 tonnu.

Liepājas SEZ pārvaldnieks Jānis Lapiņš, atzinīgi vērtē Liepājas ostas stividorkompāniju darbību, elastīgi pielāgojoties tirgus nosacījumiem un savus terminālus veidojot tā, lai varētu apkalpot ļoti dažādus kravu veidus. Liepājas osta jau no savas darbības atjaunošanas ir veidojusies kā multifunkcionāla osta ar elastīgu pakalpojumu cenu politiku, lielu uzmanību pievēršot vietējo kravu piesaistei un pārkraušanai, norādīja SEZ pārvaldē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu