Nākamā gada valsts budžets paredz € 429 miljonu ieguldījumu transporta un sakaru nozarē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Nākamā gada valsts budžets paredz 428,8 miljonu eiro ieguldījumu transporta un sakaru nozarē, pavēstīja Satiksmes ministrijā (SM).

No šīs summas 29,6 miljoni eiro ir papildus piešķirtie līdzekļi valsts vietējo autoceļu, kā arī dzelzceļa publiskās infrastruktūras sakārtošanai.

Pēc SM paustā, autoceļu jomā plānots uzlabot valsts galvenos un reģionālos ceļus ar asfalta segumu, lai uzlabotu satiksmes drošību. Nākamgad papildus piešķirtie 25,6 miljoni eiro garantēs iespēju par 300 kilometriem (km) vairāk sakārtot un veikt dažādus uzturēšanas darbus uz valsts vietējiem grants ceļiem, kas pēdējo 25 gadu laikā būs lielākais ieguldījums. Kopumā līdz 2020.gadam varēs uzlabot grants ceļus apmēram 1000 km apmērā.

Satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS) akcentēja, ka atjaunots ceļš ir liels ieguvums iedzīvotājiem un pašvaldībām, uzņēmējiem, kā arī valsts ekonomikai kopumā.

«Lielāko finansējumu ieguldām tajos autoceļos, kur ir lielākā satiksmes intensitāte un kurus izmanto lielākais skaits cilvēku. Šīm investīcijām nenoliedzami ir būtiska ekonomiskā atdeve, taču ir jāpievērš arī liela uzmanība cilvēku mobilitātei reģionos, kur noteicoša ir vietējo autoceļu infrastruktūra. Sakārtota, pieejama un kvalitatīva infrastruktūra piesaistīs investīcijas arī jaunu ražošanas uzņēmumu radīšanai un uzņēmējdarbības sekmēšanai kopumā. Tāpēc lēmums novirzīt papildu finansējumu vietējās nozīmes autoceļu remontdarbiem ir pamatots un vērsts uz novadu iedzīvotāju vajadzībām,» skaidroja Augulis.

Savukārt dzelzceļa jomā 2018.gadā projektā «Rail Baltica» plānots sagatavot un noslēgt līgumu par starptautiskās lidostas «Rīga» stacijas un ar to saistītās infrastruktūras un mezgla tehniskā projekta izstrādi un sagatavot un noslēgt līgumu par «Rail Baltica» Rīgas Dzelzceļa tilta un Rīgas Centrālā multimodālā sabiedriskā transporta mezgla kompleksa būvprojekta izstrādi un būvniecību. Papildus plānots izbūvēt vienu divu līmeņu dzelzceļa šķērsojumu (tuneli), lai uzlabotu drošības līmeni dzelzceļa tuvumā stacijā ar intensīvu gājēju un vilcienu kustību.

Aviācijas jomā plānots turpināt atbalstīt ar drošību saistītus pasākumus reģionālajos lidlaukos un starptautiskajā lidostā «Rīga».

Savukārt tranzīta jomā līdzekļi tiks novirzīti Starptautiskās Kravu loģistikas un ostu informācijas sistēmas darbības uzturēšanai. Pasažieru pārvadājumā jomā līdzekļi 2018.gadā tiks novirzīti, lai iedzīvotāji arī turpmāk var nokļūt novadu centros, apmeklēt izglītības iestādes, nokļūt darbavietās, valsts un pašvaldību institūcijās to darba laikā ar sabiedrisko transportu.

Sakaru jomā līdzekļus paredzēts ieguldīt, lai turpinātu uzturēt valsts elektronisko sakaru tīkla nepārtrauktu darbību, kā arī tiks nodrošināta abonētās preses piegāde.

Jau ziņots, ka valdība otrdien atbalstīja valsts budžetu 2018.gadam. Par to vēl jālemj Saeimai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu