«Boeing»: Zemo cenu aviokompānijas nākamajos 20 gados veicinās lidmašīnu pieprasījumu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Mazāka izmēra lidmašīnas nākamajos 20 gados dominēs aviācijas nozares pieprasījumos pasaulē, ko galvenokārt veicinās zemo cenu aviokompāniju vajadzības attīstības tirgos, piektdien prognozēja ASV aviobūves uzņēmums «Boeing».

Gandrīz trīs no četrām 41 030 jaunām komerciālajām lidmašīnām, kas tiks piegādātas šajā periodā 6,1 triljona dolāru (5,1 triljona eiro) vērtībā, būs šaura korpusa lidaparāti, norāda «Boeing».

«Kā jau gaidāms, ņemot vērā zemo cenu aviokompāniju dominanci un prasības veikt īsāku distanču reisus, 72% piegādāto lidmašīnu būs šaura korpusa kategorijā,» uzskata kompānija.

Dienvidaustrumāzija ir viens no pasaulē visstraujāk pieaugošajiem reģioniem zemo cenu gaisa ceļojumiem, pateicoties vidusšķiras iedzīvotāju skaita kāpumam, kas veicina pieprasījumus pēc ceļojumiem.

«Boeing» palielinājusi prognozi piegādātajām lidmašīnām Dienvidaustrumāzijā nākamajos 20 gados līdz 4210, kas ir par 460 lidaparātiem vairāk salīdzinājumā ar iepriekš publiskotajām aplēsēm.

Kompānija prognozē, ka 39% no visām nākamajos 20 gados piegādātajām jaunām lidmašīnām būs paredzētas Āzijai, kurai ar 21% seko Ziemeļamerika un Eiropa ar 19%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu