Augulis aicina LVC vadību arī turpmāk īpašu uzmanību pievērst autoceļu remontdarbu kvalitātei

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS) šodien tikšanās laikā ar AS «Latvijas Valsts ceļi» (LVC) vadību atzinīgi novērtēja uzņēmuma darbu un aicināja arī turpmāk īpašu uzmanību pievērst autoceļu remontdarbu un kopumā autoceļu kvalitātei, informē Satiksmes ministrija.

Augulis uzsvēra, ka izdevies palielināt finansējumu tieši vietējiem grants ceļiem, nākamgad investējot to remontdarbos papildu 25 miljonus eiro, kas būs lielākais finanšu ieguldījums vietējās nozīmes valsts autoceļos vienā gadā pēdējo 25 gadu laikā.

Kapitālsabiedrības vadība informēja Auguli par autoceļu remontdarbu aktuālo situāciju, tam paredzētā finansējuma ieguldīšanu, kā arī plānotajiem darbiem līdz gada beigām. Patlaban turpinās autoceļu remontdarbu sezona un darbus veic 140 objektos. Lielākie remontdarbi norisinās uz Ventspils, Valmieras šosejas. Līdz šim veikti 7912 kvalitātes testi un mērījumi 4789 kilometros valsts autoceļu, tie aktīvi turpināsies vēl līdz gada sezonas beigām.

Savukārt saistībā ar pēdējos mēnešos pieredzētajiem plūdiem Latgalē un Kurzemē apmēram 160 autoceļiem vai to atsevišķiem posmiem nodarīti bojājumi, slēgti bija 13 autoceļi, tai skaitā reģionālās un vietējās nozīmes ceļi.

Patlaban notiek caurteku atjaunošana, nogāžu nostiprināšana, izskalojumu aizbēršana, seguma dilumkārtas atjaunošana, barjeru sakārtošana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu