Dalību elektrovilcienu iepirkumā turpina četri pretendenti

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

AS «Pasažieru vilciens» saņēmusi elektrovilcienu iepirkuma četru pretendentu tehniskos piedāvājumus, pavēstīja uzņēmumā.

Tehnisko piedāvājumu iesniegšanas termiņš beidzās šodien plkst.14. Piedāvājumu iesniedza Spānijas uzņēmums «Patentes Talgo S.L» («Talgo»), Šveices kompānijas «Stadler» Polijas meitasuzņēmums «Stadler Polska Sp. z o.o.» («Stadler»), Spānijas kompānija «Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles S.A.» (CAF) un Čehijas uzņēmums «Škoda vagonka a.s.».

Savukārt «Siemens AG» un «Sinara Group» Krievijas kopuzņēmums «Uraļskije lokomotivi», kurš arī bija pretendents iepirkumā, tehnisko piedāvājumu neiesniedza.

«No šā brīža sāksies sarunu procedūras būtiskākā daļa - iesniegto piedāvājumu vērtēšana un pārrunas ar pretendentiem. Uzsākot iepirkumu, izvēlējāmies tieši sarunu procedūras modeli, labi apzinoties, ka šis iepirkuma veids ir komplicēts, taču rezultātā ļaus iegūt iespējami labāko ritošo sastāvu ar iespējami zemākajām izmaksām visā kalpošanas laikā,» pauda «Pasažieru vilciena» valdes priekšsēdētājs Andris Lubāns.

Uzņēmuma padomes priekšsēdētājs Sandis Šteins uzsvēra, ka jauns ritošais sastāvs ir vitāli nepieciešams, lai pasažieriem varētu piedāvāt atbilstošu servisa līmeni un sasniegtu uzņēmuma stratēģijā nospraustos mērķus.

Pēc tehniskā piedāvājuma izvērtēšanas pretendentiem tiks izsūtīts uzaicinājums iesniegt finanšu piedāvājumu. Līgumu par jaunu elektrovilcienu piegādi iecerēts noslēgts nākamgad.

Kā ziņots, «Pasažieru vilciens» turpinās jauno elektrovilcienu iepirkumu, attiecīgajam projektam ietekmējot valsts budžeta bilanci. Konceptuālu atbalstu tam paudusi valdība.

Ministrs kabinets 13.jūnijā tika informēts par plānotā iepirkuma ietekmi uz vispārējās valdības sektora budžeta bilanci pirms iepirkuma otrās kārtas izsludināšanas. «Pasažieru vilciens» ir aplēsis prognozēto ietekmi uz vispārējās valdības sektora budžetu. Aplēses atspoguļo neto ietekmi, nevis projekta kopējās izmaksas.

Valdība pieņēmusi zināšanai, ka plānotā iepirkuma negatīvā ietekme uz vispārējās valdības sektora budžeta bilanci 2019.gadā indikatīvi ir 5,7 miljoni eiro, 2020.gadā - 25,6 miljoni eiro, 2021.gadā - 44,7 miljoni eiro, 2022.gadā - 50,4 miljoni eiro un 2023.gadā - 38,8 miljoni eiro.

Iepirkumā paredzēts iegādāties 32 mūsdienīgus un ērtus elektrovilcienus, kas aizstās patlaban kursējošos līdz pat 40 gadiem vecos vilcienus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu