«Ryanair» krīze: piloti dodas «tur, kur zāle zaļāka»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Daļa «Ryanair» pilotu atteikušies no piemaksas, ko uzņēmuma vadība solīja par papildu reisu uzņemšanos, lai risinātu krīzi, kuras rezultātā nācās atcelt apmēram 2000 lidojumu. Tā vietā piloti prasa jaunus līgumus un labākus darba apstākļus, vēsta raidorganizācija BBC.

BBC rīcībā nonākusi uzņēmuma vadībai sūtīta vēstule, ko parakstījušas 17 «Ryanair» bāzes Eiropā. Pavisam aviokompānijai ir apmēram 80 bāzes.

«Pilotu tirgus mainās, un «Ryanair» nāksies pārskatīt pilotu un menedžmenta sadarbību, lai nodrošinātu stabilu un kopīgu nākotni visām pusēm,» teikts iekšējā paziņojumā. Jaunu līgumu noslēgšana «palīdzēs apturēt lielu skaitu kolēģu, kuri dodas tur, kur zāle ir zaļāka», piebilst pilotu pārstāvji.

Jau pirms vēstules nopludināšanas medijos izskanēja baumas, ka «Ryanair» krīzi izraisījusi pilotu pārvilināšana uz citām aviosabiedrībām, īpaši «Norwegian Air».

«Ryanair» vadība, cenšoties mazināt atcelto lidojumu skaitu, par papildu lidojumu uzņemšanos piedāvāja kapteiņiem vienreizēju piemaksu 12 000 eiro apmērā, bet otrajiem pilotiem - 6000 eiro, raksta BBC.

Noraidošo vēstuli parakstījušas bāzes tādās valstīs kā Vācija, Itālija, Nīderlande, Beļģija un Zviedrija.

BBC transporta korespondents Ričards Vestkots raksta, ka šonedēļ ar viņu esot sazinājušies apmēram 20 bijušie un esošie «Ryanair» piloti, sakot, ka kompānija neapmierinātos darbiniekus zaudējot ātrāk, nekā spēj tos aizstāt. Tūkstošiem lidojumu atcelšanu izraisījis pilotu trūkums, viņš norāda.

Taču «Ryanair» vadītājs Maikls O'Līrijs noliedz ziņas, ka pie krīzes vainojama pilotu aiziešana vai pārvilināšana.

Pagaidām «Ryanair» publicējis atcelto reisu sarakstu līdz oktobra beigām. Tajā redzams, ka nenotiks divi 22.septembrī plānotie reisi uz un no Latvijas - Londona/Stansteda-Rīga ar plānoto ielidošanas laiku plkst.11.05 un Rīga-Londona/Stansteda ar plānoto izlidošanas laiku plkst.11.30.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu