Valdība atbalsta «Rail Baltica» trešā Finansēšanas līguma parakstīšanu ar Inovācijas un tīklu izpildaģentūru

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Satiksmes ministrija (SM) pilnvaros AS «RB Rail» parakstīt projekta «Rail Baltica» trešo Finansēšanas līgumu ar Inovācijas un tīklu izpildaģentūru (INEA), otrdien lēma valdība.

SM informatīvais ziņojums par šo jautājumu nav publiski pieejams, taču valdības sēdes protokollēmums paredz SM nodrošināt Finansēšanas līguma noslēgšanu ar INEA, pilnvarojot «RB Rail» kā projekta koordinatoru parakstīt Finansēšanas līgumu SM vārdā un rīkoties SM uzdevumā un saskaņā ar noslēgto Finansēšanas līgumu.

Vienlaikus noteikts, ka SIA «Eiropas dzelzceļa līnijas» un «RB Rail» Finansēšanas līguma izpratnē ir īstenošanas struktūras un turpina organizēt darbus «Rail Baltica» valsts publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras izveidei, attiecīgi veicot deleģēto uzdevumu pārdali atbilstoši projekta iepirkumu un līgumu slēgšanas shēmai.

Tāpat atļauts SM uzņemties jaunas valsts budžeta ilgtermiņa saistības (ārvalstu finanšu palīdzībai 6 951 498 eiro apmērā, valsts budžeta dotācijai no vispārējiem ieņēmumiem 1 226 735 eiro apmērā) 2017. līdz 2023. gadam budžeta apakšprogrammā «Eiropas transporta infrastruktūras projekti» «Rail Baltica» publiskās dzelzceļa infrastruktūras objekta izveidei Finansēšanas līguma aktivitāšu īstenošanas nodrošināšanai.

«RB Rail» ir centrālais «Rail Baltica» projekta koordinators. Tā galvenie uzdevumi ir dzelzceļa projekta izstrāde, būvniecība un mārketinga aktivitāšu realizācija. Projekts paredz izbūvēt ātrvilciena dzelzceļa līnijas infrastruktūru no Tallinas līdz Lietuvas-Polijas robežai.

Jaunākie dati liecina, ka «Rail Baltica» izmaksas sasniegs 5,8 miljardus eiro, ieskaitot atzaru, ko nolemts izbūvēt starp Kauņu un Viļņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu