Latvija un Krievija vienojas par kravu plūsmu nepārtrauktību

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Augusta vidū notikušajā Latvijas-Krievijas starpvaldību komisijas sēdē abu valstu amatpersonas vienojās veicināt kravu plūsmu nepārtrauktību, kas ļauj optimistiskāk raudzīties uz turpmāko abu valstu sadarbību kravu pārvadājumu nozarē.

Šis ir būtisks lēmums, jo Krievija ir lielākais tranzīta kravu avots loģistikas nozarei Latvijā - no 2016.gadā pa dzelzceļu pārvadātajiem 47,8 miljoniem tonnu kravu 79,2% izcelsmes valsts bija Krievija, un līdzīga proporcija ir arī patlaban.

Komisijas sēdes laikā panāktā vienošanās ir būtiska tranzīta nozarei kopumā, ņemot vērā, ka Krievija attīsta arī savas ostas, investējot tajās miljoniem eiro.

Tāpat starpvaldību komisijas sēdē panākta vēl viena būtiska vienošanās – līdz šī gada beigām starp Latviju un Krieviju iecerēts parakstīt līgumu par tiešajiem starptautiskajiem pārvadājumiem.

Panāktās vienošanās Latvijas pusei ir ļoti nozīmīgas, īpaši tādēļ, ka Krievijas puse izrādījusi atsaucību un atbalstu sadarbībai jaunu Eirāzijas maršrutu attīstībā. VAS «Latvijas dzelzceļš» prezidents Edvīns Bērziņš pēc sēdes uzsvēra, ka notikusī tikšanās politiskā līmenī apliecinājusi abu valstu ieinteresētību un dod sava veida drošības garantijas turpmākajai sadarbībai tranzīta jomā, tostarp kopīgi attīstot Eirāzijas transporta koridorus un veicinot savstarpējos kravu pārvadājumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu