Rīgas starptautiskā autoosta septiņos mēnešos apkalpojusi par 6% mazāk pasažieru

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Rīgas starptautiskā autoosta šogad septiņos mēnešos apkalpoja 953 320 pasažierus, kas ir par 6% mazāk nekā attiecīgajā laikā pērn, aģentūra LETA uzzināja autoostā.

Savukārt autoostā iebraukušo reisu skaits saglabājās pagājušā gada pirmo septiņu mēnešu līmenī un bija 90 829.

Autoostas Loģistikas daļas vadītāja Elita Lukjanoviča aģentūrai LETA iepriekš bija atturīga prognozēs par pasažieru skaitu autoostā šogad, vienlaikus paužot cerību, ka apkalpoto pasažieru skaita krituma tempu izdosies samazināt salīdzinājumā ar pagājušo gadu, kad samazinājums bija 6%.

Savukārt attiecībā uz iebraukošo reisu skaitu viņa pieļāva, ka pieaugums varētu būt arī šogad, ko pēdējos gadus nodrošinājuši starptautiskie reisi. Vietējo reisu skaits pēdējos gados lielākoties ir nemainīgs.

Jau vēstīts, ka pērn Rīgas autoostā apkalpoja 1 745 769 pasažierus, kas ir par 6% mazāk nekā 2015.gadā, savukārt iebraukušo reisu skaits pieauga par 3,1% - līdz 156 469 reisiem.

Autoostas lielākā akcionāre pastarpināti ir Rīgas pašvaldība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu