Tallinas eksperiments ar «zaķu» nesodīšanu sabiedriskajā transportā nav attaisnojies

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Postimees/LETA

Tallinas pašvaldības policijai nācies ar nožēlu atzīt, ka četrus mēnešus ilgušais eksperiments, kura laikā lielāko daļu nedisciplinēto braucēju pilsētas sabiedriskajā transportā tika mēģināts pāraudzināt bez naudassodiem, nav attaisnojies.

No šīs nedēļas policija atkal atsāks pārbaudīt pasažierus un saukt pie atbildības tos, kuri nav reģistrējuši braucienu, pastāstījis pašvaldības policijas priekšnieks Aivars Tompere.

Jāpiebilst, ka tie pasažieri, kas deklarējušies Tallinā vai dzīvo pašvaldībās, kurām ar galvaspilsētu ir attiecīgs līgums, pilsētas sabiedriskajā transportā var braukt par brīvu, tomēr arī viņiem katrs brauciens ir jāreģistrē.

Sākot no aprīļa, kontrolieri centās bezatbildīgos braucējus audzināt saudzīgākā veidā, neizrakstot viņiem soda kvītis, bet vienkārši liekot vai nu reģistrēt savu e-talonu, vai arī iegādāties biļeti pie vadītāja, taču statistika liecina, ka šāda attieksme cilvēkiem neko nav iemācījusi.

«Ļaudīm sabiedriskajā transportā izveidojusies nesodāmības izjūta. Žēl, ka mums neizdevās neko panākt ar labu, bet mēs vismaz mēģinājām. Tā nu nākas atgriezties pie sankcijām,» stāstījis Tompere.

Viņš norādījis, ka pirmie plašie reidi galvaspilsētas sabiedriskajā transportā paredzēti ceturtdien. Vēlāk tādas pārbaudes tiks rīkotas laiku pa laikam, bet konkrētus datumus vairs nav paredzēts iepriekš paziņot.

Kopš aprīļa pašvaldības policijas kontrolieri 3406 reizes likuši cilvēkiem reģistrēt savas braukšanas kartes un 2205 gadījumos - nopirkt biļeti pie vadītāja. Ar naudassodiem šai laikā sodīti tikai 392 cilvēki, bet domājams, ka faktiskais bezbiļetnieku skaits bijis daudz lielāks, jo pārbaudīt visus transportlīdzekļus nav iespējams.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu