LDz 2016.gada peļņu ieguldīs infrastruktūras modernizācijas projektos

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

VAS «Latvijas dzelzceļš» (LDz) 2016.gada tīro peļņu ieguldīs plānoto un jau uzsākto dzelzceļa infrastruktūras investīciju projektu īstenošanā.

Saskaņā ar Ministru kabineta lēmumu LDz pagājušajā gadā gūto peļņu 0,9 miljonu eiro apmērā neiemaksās valsts budžetā, bet gan novirzīs infrastruktūras projektiem. Vienlaikus uzņēmuma ieguldījums valsts budžetā nodokļu veidā pērn bijis vairāk nekā 66 miljoni eiro.

LDz kā infrastruktūras pārvaldītāja finanšu rezultāti ir tieši atkarīgi no pārvadājumu apjomiem, kas 2016.gadā bija zemāki nekā iepriekšējos gados, taču uzņēmums ir uzsācis darbu pie vairākiem Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansētiem projektiem infrastruktūras pilnveidei galvenajos tranzīta mezglos – Rīgā un Daugavpilī. Īstenojamajiem infrastruktūras modernizācijas projektiem līdz 2023. gadam būs nepieciešams pašu līdzfinansējums 16 miljonu eiro apmērā.

«Ministru kabineta lēmums par peļņas neiemaksāšanu valsts budžetā ļauj mums turpināt īstenot dzelzceļa infrastruktūras projektus, kas ir būtiski gan no pārvadājumu efektivitātes, gan dzelzceļa drošības uzlabošanas viedokļa. Tādēļ esam pateicīgi Ministru kabinetam un Satiksmes ministrijai par izpratni un pieņemto lēmumu, kas nodrošina vismaz daļu nepieciešamā investīciju apjoma,» pauž LDz viceprezidents Aivars Strakšas.

2016.gadā, pa LDz infrastruktūru pārvadājot 47,8 miljonus tonnu kravu un 17,2 miljonus pasažieru, uzņēmuma apgrozījums bija 192,6 miljoni eiro, bet peļņa – 0,9 miljoni eiro. Valsts budžetā nodokļos samaksāti 66,61 miljons eiro, bet LDz koncerna līmenī – kopumā 95 miljoni eiro, tādējādi ierindojot LDz starp desmit lielākajiem nodokļu maksātājiem valstī, tādējādi dodot ieguldījumu valsts funkciju finansēšanā sabiedrībai būtiskās jomās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu