Pirmajā pusgadā marķētās dīzeļdegvielas realizācija palielinājusies par 15,6%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Šogad pirmajā pusgadā iezīmētā (marķētā) dīzeļdegviela ir realizēta kopumā 19 136 tonnu apmērā, kas ir par 2582 tonnām jeb 15,6% vairāk nekā iepriekšējā gada pirmajā pusgadā, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) apkopotie akcīzes preču aprites rādītāji.

Realizācijas apmēra palielinājums vērojams juridiskām personām (izmantošanai par kurināmo siltuma ieguvei apkurē vai siltumenerģijas ieguvei produkcijas ražošanas (pārstrādes) tehnoloģiskajā procesā) - par 1812 tonnām jeb 22,7%, kā arī kuģu apgādei - par 520 tonnām jeb 10%.

Tāpat arī iezīmēto (marķēto) naftas produktu apmērs, kuru realizē izmantošanai brīvostu un brīvo zonu tehnikā ir palielinājies - par 296 tonnām jeb 15,1%.

Savukārt marķētās dīzeļdegvielas realizētais apmērs fiziskām personām pirmajā pusgadā samazinājies par 46 tonnām jeb 3,2%.

2017.gada pirmajā pusgadā fiziskām personām realizētas 1399 tonnas marķētās dīzeļdegvielas, juridiskajām personām - 9786 tonnas, kuģu apgādei - 5698 tonnas, bet izmantošanai brīvostās un brīvajās zonās - 2253 tonnas.

Iezīmētās (marķētās) dīzeļdegvielas pieprasījumu ietekmē gan klimatiskie apstākļi, gan lietotāju izvēle par labu citiem kurināmā veidiem, norāda VID.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu