Bērziņš: Latvijas un Krievijas apņemšanās sadarboties transporta jomā uzlabos «Latvijas dzelzceļa» pozīcijas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas-Krievijas Starpvaldību komisijas (SVK) sēdes protokols, kurā pausta apņemšanās ciešāk sadarboties transporta jomā, uzlabos Latvijas pozīcijas sarunās ar citām valstīm, piemēram, Indiju un Ķīnu, šodien žurnālistiem sacīja AS «Latvijas dzelzceļš» prezidents Edvīns Bērziņš.

Viņš norādīja, ka pašreizējā ģeopolitiskajā situācijā, kura strauji mainās un kurā nav skaidrības par potenciālu sankciju ietekmi uz biznesu, šāda apņemšanās gan noņem bažas abām sadarbības valstīm, gan uzlabo «Latvijas dzelzceļa» pozīcijas sarunās ar citām valstīm, piemēram, Ķīnu un Indiju, ar kurām plānots attīstīt sadarbību kravu pārvadājumos.

Pēc Bērziņa teiktā, lai arī iepriekš starp Latviju un Krieviju dažādos formātos jau paustas apņemšanās sadarboties tranzīta jomā, patlaban ir būtiski spēt parādīt potenciāliem sadarbības partneriem, ka šāda vienošanās pastāv arī tagad.

Vienlaikus viņš piebilda - šāda vienošanās arī noņem bažas Latvijai un Krievijai par to, ka investīcijas tranzīta koridorā varētu būtu veltas.

Kā ziņots, otrdien, 15.augustā, Rīgā norisinājās septītā Latvijas-Krievijas SVK sēde, kuras laikā tika spriests par paveikto un turpmākās sadarbības iespējām. Sēdi no Latvijas puses vadīja satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS) un komisijas vadītāja vietnieks - Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs. Savukārt no Krievijas puses SVK vadīja transporta ministrs Maksims Sokolovs.

Puses vienojās ciešāk sadarboties transporta jomā un nodrošināt kravu nepārtrauktību. Latvija un Krievija vienojās arī stiprināt sadarbību konteinerpārvadājumu jomā no Ķīnas uz Eiropu, izmantojot Krievijas un Latvijas infrastruktūru.

Tāpat līdz šā gada beigām iecerēts parakstīt līgumu par tiešajiem starptautiskajiem dzelzceļa pārvadājumiem. Latvija šo līgumu jau ir saskaņojusi un ir gatava to parakstīt tiklīdz to būs gatava darīt Krievija.

Iepriekšējā Latvijas-Krievijas SVK sēde notika 2013.gada novembrī Maskavā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu