«Air Berlin» iesniedz tiesā maksātnespējas pieteikumu

LETA/AP/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Grūtībās nonākusī Vācijas otrā lielākā aviokompānija «Air Berlin» otrdien paziņoja, ka iesniedz tiesā maksātnespējas pieteikumu, jo tās lielākais akcionārs - Abū Dabī bāzētā lidsabiedrība «Etihad Airways» - vairs nenodrošinās finansiālu atbalstu.

«Air Berlin» norāda, ka pēc «Etihad Airways» finanšu palīdzības pārtraukšanas aviokompānija secinājusi, ka tai vairs nav iespējama pozitīva virzība uz priekšu.

Tikmēr Vācijas Ekonomikas un Transporta ministrijas nekavējoties izplatījušas paziņojumu, lai mazinātu ceļotāju bažas, pavēstot, ka valdība nodrošinās 150 miljonu eiro aizdevumu, lai aviokompānija pagaidām spētu nodrošināt lidojumus.

Savukārt Vācijas nacionālā lidsabiedrībai «Lufthansa» atsevišķā paziņojumā norādīja, ka ved sarunas ar «Air Berlin» par iespējām pārņemt daļu no «Air Berlin» grupas.

«Air Berlin» iepriekšējos divos gados kopumā cietusi zaudējumus 1,2 miljardu eiro apmērā, un aviokompānijas dzīvotspēja balstījās uz «Etihad Airways» nodrošinātajiem finanšu līdzekļiem. «Etihad Airways» pieder 29% «Air Berlin» akciju.

Nesen aviokompānija vērsās pie Berlīnes un Ziemeļreinas - Vestfālenes federālajām zemēm, lūdzot nodrošināt valsts garantijas.

«Air Berlin» septembrī prezentēja vērienīgu restrukturizācijas plānu, kas paredz 38 lidmašīnu un apkalpes locekļu iznomāšanu «Lufthansa», kā arī 1200 darbavietu likvidēšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu