Mašīnistu streika dēļ vairāk nekā diennakti nenotiks satiksme Somijas dzelzceļa tīklā

LETA/YLE
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Somijas valsts dzelzceļa kompānija VR paziņojusi, ka nacionāla mēroga mašīnistu streika dēļ, kas sāksies pirmdienas vakarā, vairāk nekā diennakti tiks pārtraukta satiksme valsts dzelzceļa tīklā.

Mašīnistu arodbiedrība ar streiku protestēs pret valdības plāniem dzelzceļa sektoru atvērt konkurencei.

Somijas Mašīnistu arodbiedrība paziņoja par streiku pret valdības trešdien prezentēto plānu, kas paredz izveidot trīs kompānijas, kas kontrolēs ritošo sastāvu, nekustamo īpašumu un Somijas dzelzceļa uzturēšanu, kā arī pakalpojumiem tiks rīkoti konkursi un citiem operatoriem būs iespēja iesaistīties tirgū.

VR norādīja, ka mašīnistu streika dēļ Somijā no pirmdienas plkst. 18 līdz otrdienas plkst. 24 nekursēs neviens pasažieru un kravas vilciens. Tas attiecas arī uz Helsinku piepilsētas vilcieniem.

Mašīnistu arodbiedrības paziņojumā teikts, ka tā «nevar pieņemt pasažieru dzelzceļa sektora atvēršanu konkurencei un valsts aktīvu iznīcināšanu».

Pēc streika gandrīz ierastajā kārtībā dzelzceļa satiksme Somijā tiks atjaunota trešdien, lai gan vēl vairākas dienas pēc streika ir iespējama vilcienu kavēšanās vai atcelšana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu