«airBaltic» pirmajā pusgadā apkalpojis 53% lidostas «Rīga» pasažieru

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

No šogad pirmajā pusgadā starptautiskajā lidostā «Rīga» apkalpotajiem 2,7 miljoniem pasažieru 1,4 miljonus jeb 52,6% apkalpojusi nacionālā lidsabiedrība «airBaltic», informēja lidostas pārstāvji.

Otrs lielākais pārvadātājs lidostā 2017.gada pirmajos sešos mēnešos bija Īrijas zemo cenu aviokompānija «Ryanair» ar apkalpotiem 16,9% pasažieru, bet Ungārijas zemo cenu aviokompānija «WizzAir» apkalpojusi 8,5% pasažieru.

Tāpat lidostā pavēstīja, ka šogad pirmajos sešos mēnešos lidostā «Rīga» apkalpoti vairāk nekā 2,7 miljoni pasažieru, kas ir 46% no kopējā Baltijas valstu galvaspilsētu lidostās apkalpoto pasažieru skaita. Baltijas valstu galvaspilsētu lidostās kopumā apkalpoto pasažieru skaits 2017.gada pirmajos sešos mēnešos pieaudzis par 11,7%, sasniedzot 5,9 miljonus pasažieru.

Starptautiskajā lidostā «Rīga» šogad pirmajā pusgadā apkalpoti par 8,7% vairāk pasažieru nekā attiecīgajā laikā pērn.

Starptautiskā lidosta «Rīga» ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs. No lidostas «Rīga» ziemas sezonā iespējams doties uz vairāk nekā 60, bet vasaras sezonā - uz gandrīz 90 galamērķiem, ko nodrošina 20 aviosabiedrības. 2016.gadā lidosta «Rīga» apkalpoja vairāk nekā 5,4 miljonus pasažieru - gandrīz 45% no kopējā Baltijas valstu pasažieru skaita.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu