Saglabās pašreizējo transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa samaksas kārtību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Saeima piektdien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus likumā, kas paredz saglabāt pašreizējo transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa samaksas kārtību.

Finanšu ministrijā (FM) skaidroja, ka Valsts nodokļu politikas pamatnostādnes 2018. līdz 2021.gadam paredz, ka plānotās nodokļu politikas izmaiņas samazinās kopējos nodokļu ieņēmumus valstī, veicot izmaiņas darbaspēka nodokļos, tāpēc vienlaikus tiek īstenoti pasākumi, kuru mērķis ir nodrošināt nodokļa sloga pārvirzi no darbaspēka uz patēriņu un kapitālu.

«Tādējādi, lai nodrošinātu nepieciešamo finansējumu prioritārajiem pasākumiem, kā arī ņemot vērā to, ka no 2019.gada 1.janvāra, mainot transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa samaksas kārtību, veidotos šī nodokļa ieņēmumu samazinājums, radot negatīvu fiskālo ietekmi uz valsts budžetu 46,4 miljonu eiro apmērā, ir paredzēts saglabāt esošo transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa maksāšanas kārtību,» atzīmē FM.

Pašlaik transportlīdzekļa ekspluatācijas nodoklis tiek maksāts par visu kārtējo gadu faktiski avansa veidā. Spēkā esošajā Transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa un uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa likumā paredzēts, ka no 2019.gada nodokli būs jāmaksā par faktisko transportlīdzekļa ekspluatācijas periodu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu