«Virši-A»: Par automašīnu būtiski rūpēties arī vasaras sezonā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Par automašīnu ir būtiski rūpēties arī vasaras sezonā, pavēstīja AS «Virši-A» Pārdošanas daļas vadītājs Arnis Andrianovs.

«Vasarā rūpes par automašīnu, salīdzinot ar ziemas sezonu, šķiet mazākas, lai gan vasaras sezonai ir savas īpatnības, kuras neievērojot varam bojāt automašīnu,» pauda Andrianovs.

Pēc viņa teiktā, lai gan dzirdēts, ka ūdeni var izmantot gadījumos, kad vējstiklu mazgāšanas šķidrums ir beidzies, to nedrīkst piekopt kā regulāru praksi. Lietojot tam paredzēto šķidrumu ar speciāli pievienotām piedevām, tas palīdzēs efektīvi attīrīt vējstiklu dažādos laika apstākļos, kā arī saudzēs gan vējstiklu, gan mazgāšanas slotiņas.

«Vasarā automašīnu bieži mazgājam paši, tāpēc īpaši jāatceras, ka to nav iespējams darīt jebkurā vietā. Rīgā ir aizliegta auto mazgāšanas ārpus tam īpaši paredzētām vietām - automazgātuvēm, tāpēc par šādu pārkāpumu var tikt piemērots sods līdz 70 eiro. Ja izvēlamies automašīnu mazgāt pašu spēkiem, tad nežēlojam ūdens daudzumu, lietojam auto mazgāšanai paredzētus tīrīšanas līdzekļus, sūkļus un lupatiņas. Nepareiza automašīnas mazgāšana var radīt bojājumus automašīnas krāsojumam, kā arī veidot skrāpējumus,» klāstīja Andrianovs.

Tāpat izplatīts mīts esot, ka ziemā un vasarā der vienas un tās pašas riepas. «Vasarā autovadītājus var pārsteigt lietus vai karstums, tāpēc vasaras riepas tiek ražotas atbilstoši sezonas specifikai, vasaras riepu gumijas sastāvs ir karstumizturīgs. Jāseko līdzi riepu protektora nodilumam, atbilstošs protektora dziļums un riepu spiediens aizsargā no akvaplanēšanas riska, izbraucot cauri peļķēm. Lietojot ziemas riepas vasarā, tās ātrāk nodilst, bremzēšanas ceļš ir garāks, kā arī palielinās degvielas patēriņš,» skaidroja «Virši-A» Pārdošanas daļas vadītājs.

Vienlaikus, pēc viņa paustā, tikai retais vadītājs iedomājas, ka kondicionēšanas sistēma vasarā ir jādezinficē. «Lai pasargātu sevi un savus līdzbraucējus no infekcijām, kas var rasties no baktērijām, kuras izveidojušās gaisa ventilācijas caurulēs, vasaras sezonā jo īpaši ir svarīgi veikt kondicionēšanas sistēmas dezinfekciju un antibakteriālo apstrādi. Būsim godīgi - ar kondicionieri, kas ir darba kārtībā, vasaras sezonā ir daudz komfortablāk,» stāstīja Andrianovs.

Vasarā arī būtiski regulāri pārbaudīt automašīnas dzesēšanas sistēmu, kurai attiecīgajā sezonā jāstrādā pastiprināti.

«Virši-A» 2015.gadā strādāja ar 107,771 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 2,7% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 54,9% un sasniedza 1,246 miljonus eiro. Pēc Valsts ieņēmumu dienesta datiem, uzņēmums 2016.gadā bija ceturtais lielākais degvielas mazumtirgotājs Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu