«EXPO Astana 2017» Latvijas paviljonā diskutēs par «zaļās ekonomikas» attīstību transporta sektorā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kazahstānā notiekošajā starptautiskajā izstādē «EXPO Astana 2017» Latvijas paviljonā ceturtdien notiks diskusija «»Zaļās ekonomikas» attīstība transporta sektorā», pavēstīja AS «Latvijas dzelzceļš» (LDz).

«Saistībā ar ilgtspējīgu un videi draudzīgu pakalpojumu lomas pieaugumu aktuāls ir jautājums, vai transporta nozare tam ir gatava un kādas iniciatīvas tā ir gatava uzņemties. Eksperti spriedīs gan par «zaļo» inovāciju ieguvumiem vides kontekstā, gan to ekonomisko vērtību,» pauda LDz.

Par videi draudzīgas domāšanas nozīmi transporta nozares attīstībā diskutēs LDz padomes loceklis Aigars Laizāns, savukārt ar LDz pieredzi un modernizācijas projektiem dalīsies LDz Vides pārvaldības vadītājs Kārlis Dreimanis un SIA «LDz ritošā sastāva serviss» galvenais inženieris Fjodors Mihailovs.

LDz izstādē prezentē ar ūdeņradi darbināmas lokomotīves prototipu «HyLoco», kas izpelnījies plašu izstādes apmeklētāju interesi un par ko arī plānots runāt diskusijas laikā. Savukārt Rīgas brīvostas eksperti klāstīs par piesārņojuma mazināšanu un vides aspektiem šajās teritorijās, un savā pieredzē vides aizsardzības un inovāciju jomā dalīsies Kazahstānas Dzelzceļa galvenais inženieris Boriss Kotirevs.

Jau ziņots, ka šonedēļ «EXPO Astana 2017» Latvijas paviljonā notiek Tranzīta un loģistikas nedēļa, kurā LDz un citi nozares uzņēmumi no Latvijas, Kazahstānas, Krievijas un citām valstīm dalās pieredzē un prognozēs par nozares attīstību.

Koncerna LDz mērķis ir stiprināt sadarbību starp kaimiņvalstu dzelzceļiem, lai sekmīgi nodrošinātu pārvadājumus starp Ķīnu un Eiropu, kā arī jaunā Dienvidu-Ziemeļu koridora attīstība sadarbībā ar Krievijas, Azerbaidžānas, Irānas un Indijas valstu dzelzceļiem. Vidusāzijas kontekstā Kazahstāna ir nozīmīgs kravu konsolidācijas punkts. Dalība «EXPO Astana 2017» ir viens no veidiem, kā tieši un nepastarpināti sasniegt auditoriju gan jau esošas ikdienas sadarbības stiprināšanai, gan jaunu kontaktu dibināšanai.

«EXPO Astana 2017» Latvijas paviljona organizētājs ir Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK), un tā vadmotīvs ir «Enerģija ir mūsu dabā» (Energy is in our nature). Izstādē piedalās vairāk nekā 30 uzņēmumu, tostarp koncerns LDz, Rīgas brīvostas pārvalde, Rīgas Tūrisma attīstība birojs, Liepājas Speciālā ekonomiskā zona.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu