«Tallink» maijā starp Rīgu un Stokholmu pārvadājis par 37,6% vairāk pasažieru nekā pirms gada

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Igaunijas prāmju operators «Tallink Grupp» maijā maršrutā starp Rīgu un Stokholmu pārvadāja 59 304 pasažieru, kas ir par 37,6% vairāk nekā pagājušā gada piektajā mēnesī, liecina kompānijas paziņojums Tallinas biržai.

Salīdzinājumā ar maiju pērn šajā mēnesī šogad pārvadāto pasažieru skaits pieauga divos no četriem «Tallink» tirgus segmentiem, bet kopumā ar kompānijas prāmjiem pagājušajā mēnesī pārvadāto pasažieru skaits sasniedza 803 252, kas ir par 0,7% mazāk nekā pirms gada.

Bez Rīga-Stokholma maršruta pasažieru skaita pieaugums maijā reģistrēts arī prāmju reisos starp Igauniju un Zviedriju, kur pasažieru skaits sasniedza 90 573, kas ir par 3,6% vairāk nekā šajā mēnesī pērn.

Pārvadājumos starp Igauniju un Somiju «Tallink» pakalpojumus maijā izmantoja 435 128 pasažieri, kas ir par 5,2% mazāk nekā pagājušā gada piektajā mēnesī. Starp Somiju un Zviedriju pasažieru skaits maijā bija 218 247 jeb par 0,7% mazāk nekā 2016.gada attiecīgajā mēnesī.

«Tallink» pārvadāto kravu apmērs maijā salīdzinājumā ar šo mēnesi pērn pieauga par 13,1% līdz 32 514 kravas vienībām, bet pārvadāto pasažieru transportlīdzekļu skaits samazinājās par 7,8% līdz 95 257 spēkratiem.

Satiksmi starp Rīgu un Stokholmu «Tallink» sāka 2006.gada aprīlī. «Tallink Grupp» no 2014.gada 7.augusta nolēma samazināt reisu skaitu maršrutā Rīga-Stokholma, un reisi tajā notika reizi divās dienās, starp Rīgu un Stokholmu kursējot vienam prāmim «Isabelle». Tomēr kopš pagājušā gada decembra vidus maršrutā kursē arī «Romantika» un līdz ar to līnijā atkal nodrošināta prāmju satiksme katru dienu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu