Rīgas brīvosta sākusi satiksmes pārvada būvniecību uz Kundziņsalu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Apstiprinot iepirkuma rezultātus, pagājušajā nedēļā Rīgas brīvostas valde ir devusi zaļo gaismu Kundziņsalas satiksmes pārvada būvprojekta izstrādei. Šis būs vērienīgs projekts, kura mērķis būs atslogot Kundziņsalas šaurās ieliņas no kravu plūsmas un savienot ostas termināļus ar pilsētas transporta artērijām, atvieglojot kravu piegādi ostai.

Kopējās projekta izmaksas pārsniedz 30 miljonus eiro, kuriem lielākā daļa būs Eiropas Savienības Kohēzijas fonda finansējums. Plānots, ka reālie būvdarbi sāksies 2018.gada beigās un varētu ilgt aptuveni divus gadus. Pārvada atklāšana plānota 2022.gadā.

Kundziņsalas pārvada būvniecība notiks vienlaikus ar pārvada būvniecību Sarkandaugavā. Tas tiks izveidots no Viestura prospekta līdz Tvaika ielai un savienots ar Kundziņsalas tiltu.

Rīgas brīvostas pārvaldes Attīstības departamenta direktors Ivo Dubkevičs skaidro, ka lielākie ieguvēji no šī projekta īstenošanas būs Kundziņsalas un Sarkandaugavas iedzīvotāji, tomēr projekts nāks par labu arī ostas termināļiem, jo pārvads savienos ostu ar vienu no galvenajām pilsētas transporta artērijām – Austrumu maģistrāli, – tādējādi padarot Kundziņsalā esošos ostas termināļus pievilcīgākus kravu pārvadātājiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu