Mediji: «Ford» mainīs uzņēmuma vadītāju

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV autobūves kompānijas «Ford Motor Co.» vadītājs Marks Fīlds pametīs uzņēmumu saistībā ar vērienīgiem restrukturizācijas pasākumiem, vēsta mediji.

Viņa aiziešana no šī amata, par ko pirmais ziņojis laikraksts «New York Times», tiek piedzīvota laikā, kad uzņēmums saskaras ar vāju tirdzniecības apjomu, peļņas kritumu un akcijas cenas samazināšanos.

Fīlds «Ford» vadītāja amatā stājās 2014.gadā. Viņu varētu aizstāt Džeimss Hakets, kurš šobrīd vada kompānijas autonomo automobiļu attīstības nodaļu.

Tikmēr kompānijas preses pārstāve komentārus šajā jautājumā pagaidām nesniedz.

«Ford» pagājušajā nedēļā paziņoja, ka Ziemeļamerikā un Āzijas un Klusā okeāna reģionā par 10% samazinās biroja darbinieku skaitu, tādējādi cenšoties uzlabot finanšu rādītājus.

«Ford» šā gada pirmajā ceturksnī strādāja ar 1,6 miljardu dolāru (1,4 miljardu eiro) tīro peļņu, kas ir par 35% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu