«PrimeraAir» paplašina floti ar 20 jauniem gaisa kuģiem un plāno transatlantiskos lidojumus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Islandes lidsabiedrība «PrimeraAir», kas 2014.gadā uz Latviju pārcēla galveno mītni, plāno paplašināt floti ar 20 «Boeing» 737 MAX 9 ER lidmašīnām, pavēstīja uzņēmumā.

Tāpat kompānija, kas regulārus pārvadājumus no Latvijas gan neveic, plāno iekarot jaunu tirgus segmentu un attīstīt transatlantiskos lidojumus no Eiropas uz ASV.

«Šie [jaunie] lidaparāti palīdzēs mums mainīt spēles noteikumus starpkontinentālo lidojumu segmentā. Pateicoties ļoti zemajai lidaparātu izmaksu bāzei, varēsim nodrošināt ievērojami ekonomiskākus starpkontinentālos lidojumus, tādējādi krietni paplašinot aviācijas pasažieru loku un liekot saspringt arī konkurentiem,» pauda «PrimeraAir» komercdirektore Anastasija Višņakova.

Viņa uzsvēra, ka arī turpmākajos gados uzņēmums turpinās augt un veidot jaunas darbavietas Rīgā, kā arī apmācīt jaunos speciālistus un dot ieguldījumu valsts ekonomikā.

Jaunās «Boeing» 737 MAX 9 ER ir ietilpīgākas nekā Next-Gen 737, ko «PrimeraAir» izmantoja līdz šim, nodrošina plašāku aprīkojuma klāstu un zemākās sēdvietas izmaksas uz vienu kilometru tālo reisu tirgū. Jaunie gaisa kuģi nodrošinās par 14% augstāku degvielas ekonomiju nekā Next-Gen 737, bet, salīdzinot ar 737 sērijas pirmsākumiem, degvielas patēriņš samazināts par 20%. Jaunajās lidmašīnās būs 189 sēdvietas, tostarp 16 biznesa klasē, kā arī tālajiem lidojumiem piemērots salons un interjera detaļas.

«PrimeraAir» dibināts 2004.gadā Islandē un sākotnēji nodrošināja čartera lidojumus, sadarbojoties ar tūrisma operatoriem Skandināvijā. 2014.gadā uzņēmuma galvenā mītne no Dānijas tika pārcelta uz Rīgu, bet bizness paplašināts ar lidojumu tiešo pārdošanu un aktīvu zemo cenu aviopārvadājumu biznesa nišas iekarošanu.

Lidsabiedrība nodrošina lidojumus uz vairāk nekā 70 galamērķiem, izmantojot astoņus jaunākās paaudzes «Boeing» lidaparātus. Septiņas lidmašīnas tiek izmantotas lidojumos no Dānijas, Zviedrijas, Islandes, Somijas un Norvēģijas, savukārt viens gaisa kuģis tiek izīrēts citiem operatoriem. Uzņēmums ietilpst «Primera Travel Group» koncernā, ko veido tūrisma operatori Zviedrijā, Dānijā, Norvēģijā, Somijā un Islandē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu