«Tallink» aprīlī starp Rīgu un Stokholmu pārvadājis par 74,2% vairāk pasažieru nekā pirms gada

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Igaunijas prāmju operators «Tallink Grupp» aprīlī maršrutā starp Rīgu un Stokholmu pārvadāja 62 918 pasažieru, kas ir par 74,2% vairāk nekā pagājušā gada ceturtajā mēnesī, liecina kompānijas paziņojums Tallinas biržai.

Salīdzinājumā ar aprīli pērn šajā mēnesī šogad pārvadāto pasažieru skaits pieauga visos četros «Tallink» tirgus segmentos, bet kopumā ar kompānijas prāmjiem pagājušajā mēnesī pārvadāto pasažieru skaits sasniedza 807 616, kas ir par 14,6% vairāk nekā pirms gada.

Pārvadājumos starp Igauniju un Somiju «Tallink» pakalpojumus aprīlī izmantoja 406 353 pasažieri, kas ir par 7,9% vairāk nekā pagājušā gada ceturtajā mēnesī. Starp Somiju un Zviedriju pasažieru skaits martā bija 250 306 jeb par 16,9% vairāk nekā 2016.gada attiecīgajā mēnesī. Savukārt pārvadājumos starp Igauniju un Zviedriju «Tallink» pasažieru skaits aplūkotajā periodā palielinājās par 13,1% un bija 88 039.

«Tallink» pārvadāto kravu apmērs aprīlī salīdzinājumā ar šo mēnesi pērn saruka par 0,8% līdz 28 464 kravas vienībām, bet pārvadāto pasažieru transportlīdzekļu skaits pieauga par 6,5% līdz 91 063 spēkratiem.

Satiksmi starp Rīgu un Stokholmu «Tallink» sāka 2006.gada aprīlī. «Tallink Grupp» no 2014.gada 7.augusta nolēma samazināt reisu skaitu maršrutā Rīga-Stokholma, un reisi tajā notika reizi divās dienās, starp Rīgu un Stokholmu kursējot vienam prāmim «Isabelle». Tomēr kopš pagājušā gada decembra vidus maršrutā kursē arī «Romantika» un līdz ar to līnijā atkal nodrošināta prāmju satiksme katru dienu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu