LDz infrastruktūras projektus šogad kreditēs divas bankas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lai īstenotu dzelzceļa infrastruktūras atjaunošanas un modernizācijas projektus, VAS «Latvijas dzelzceļš» ir noslēdzis kreditēšanas līgumus ar divām bankām par aizdevumu 26 miljonu eiro apmērā.

Līgumi par aizdevuma izsniegšanu parakstīti ar AS «SEB banka» un Somijas vadošās finanšu pakalpojumu kompānijas bankas «OP Corporate Bank plc.» Latvijas filiāli. Saskaņā ar pagājušajā nedēļā noslēgto vienošanos AS «SEB Banka» izsniegs aizdevumu 10,2 miljonu eiro apmērā ar līguma termiņu uz desmit gadiem. Savukārt «OP Corporate Bank plc» Latvijas filiāle izsniegs aizdevumu 16 miljonu eiro apmērā, un aizdevuma termiņš būs septiņi gadi.

LDz saņemtos finanšu līdzekļus plāno ieguldīt sliežu ceļu kapitālajos remontos, pārmiju pārvedu nomaiņā, optisko tīklu izbūvē un dzelzceļa tehnoloģisko ēku kapitālajā remontā. Iegūtais finansējums arīdzan ļaus atjaunot intensīvās autotransporta kustības rezultātā nolietotās dzelzceļa pārbrauktuves.

Tāpat šogad ir paredzēti vairāku dzelzceļa staciju ēku kapitālie remonti, piemēram, Gulbenes stacijai atjaunos fasādi, Liepājas stacijai nepieciešams jumta konstrukcijas kapitālais remonts, bet Pārogres stacijā plānots izbūvēt piekļuvi cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu