«airBaltic» padomē ievēlēts jaunais uzņēmuma līdzīpašnieks Tūsens

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas lidsabiedrības «airBaltic» akcionāru sapulcē ievēlēta jauna «airBaltic» padome un Larss Tūsens stājās iepriekšējā «airBaltic» padomes locekļa Ralfa Dītera Montāga Girmesa vietā, informēja «airBaltic».

Akcionāru sapulcē tika pārvēlēti trīs līdzšinējie padomes locekļi - Nikolajs Sigurds Bulmanis, Kaspars Briškens un Kaspars Āboliņš, kā arī tika ievēlēts jauns padomes loceklis - Tūsens.

Lidsabiedrības padomes priekšsēdētāju un priekšsēdētāja vietnieku vēlēs padomes pirmajā sēdē.

Jau ziņots, ka par «airBaltic» pastarpinātu mazākuma akcionāru kļuvis Tūsens, kurš no līdzšinējā finanšu investora, vācu uzņēmēja Montāga-Girmesa pārņēmis 20% kapitāldaļu līdzīpašnieci - «Aircraft Leasing 1». Attiecīgais darījums Komercreģistrā iegrāmatots 11.aprīlī.

Publiski pieejamā informācija liecina, ka Tūsens patlaban darbojas vairāku uzņēmumu valdēs, piemēram, «Basisbank», «RoBAT», «Nørrebro Bryghus», «Dutch Leisure Group». Viņa karjera bijusi saistīta arī ar «FTI Group», «Airtours», «Scandinavian Airlines»' (SAS) un «Privatbanken» (patlaban «Nordea»).

«airBaltic» pērn nopelnīja 1,2 miljonus eiro, kas ir vairākas reizes mazāk nekā 2015.gadā, kad uzņēmuma peļņa bija 19,5 miljoni eiro. Savukārt lidsabiedrības apgrozījums pērn bija 286 miljoni eiro, kas ir aptuveni par 1% vairāk nekā 2015.gadā.

«airBaltic» nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz aptuveni 60 galamērķiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu