LDz dienu pirms Lielās talkas apzaļumoja dzelzceļa objektus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lai gan oficiālais Lielās talkas datums ir 22.aprīlis, «Latvijas dzelzceļš» (LDz) apkārtnes sakopšanas darbus tradicionāli rīko dienu iepriekš – lai varētu iesaistīties iespējami daudz dzelzceļnieku. Arī šogad 21.aprīlī vairāki tūkstoši LDz darbinieku piedalījās apkārtnes sakopšanas darbos, turklāt – vairāk uzmanības veltot tieši vides labiekārtošanai.

Talkas ietvaros pagājušajā nedēļā tika stādīti krāšņumaugi gan pie LDz administrācijas ēkām Rīgas centrā, gan Šķirotavā, kuras ikdienu veido kravu vilcienu kustība, tomēr darbinieki arī vēlas patīkamu darba vidi.

Par tradīciju kļuvusi arī palīdzība pensionētajiem LDz darbiniekiem - esošie uzņēmuma darbinieki palīdz dažādos pavasara darbos, kur tas ir nepieciešams - sanes malku vai palīdz sakopt pagalmu. Tāpat LDz regulāri dodas palīgā Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcai, lai uzkoptu Vecāku māju.

Talkošanas tradīcijas LDz aizsākās jau pirmās brīvvalsts laikā, kad uzņēmumā bija nodibināta Dārzkopības sekcija. Tā rūpējās par dzelzceļa staciju sakopšanu un apzaļumošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu