SM: Krievija ir svarīgs Latvijas partneris transporta un loģistikas jomā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Krievija ir svarīgs Latvijas partneris transporta un loģistikas jomā, 22.starptautiskās transporta konferences «TransRussia 2017» plenārsesijā Maskavā sacīja Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretārs Kaspars Ozoliņš.

Kā informēja SM, Ozoliņš atzīmēja lietišķo sadarbību starp Latviju un Krieviju transporta jomā, īpaši uzsverot sadarbību Eirāzijas pārvadājumos un uzsvēra, ka Latvija sevi pozicionē kā aktīvu Eirāzijas transporta koridoru saimes locekli un sniedz savu ieguldījumu šo transporta koridoru attīstībā.

«Latvija kā loģistikas mezgls un preču distribūcijas mezgls ir interesanta daudziem – Krievijai, NVS valstīm, Āzijai, Rietumeiropai, Ziemeļeiropai, kā arī Melnās jūras reģionam,» uzsvēra valsts sekretārs.

«TransRussia 2017» plenārsesijas laikā Ozoliņš prezentēja informāciju par Latvijas tranzīta koridoru un tā priekšrocībām, īpaši akcentējot Latvijas aktivitātes tranzīta pārvadājumu veicināšanā Eirāzijas kontinentā.

«Āzijas valstis izrāda īpašu interesi par mūsu multimodalājām un labi attīstītajām ostām, kas aktīvi strādā ne tikai, lai audzētu pārvadājumu apjomus, bet arī, lai paaugstinātu piegādes termiņu efektivitāti,» viņš norādīja.

Uzrunājot plenārsesijas dalībniekus, Ozoliņš pauda pārliecību, ka starptautiskais transporta forums ne vien nostiprinās jau esošos kontaktus, bet arī rosinās jaunas idejas un palīdzēs atrast jaunus sadarbības partnerus.

Piedaloties «TransRussia 2017» izstādes oficiālās atklāšanas ceremonijā valsts sekretārs sacīja, ka Ķīnas konteinervilciena ierašanās Rīgā notikusi pateicoties iesaistīto valstu labi saskaņotajam un augsti profesionālajam darbam, kas norāda uz valstu kopējiem mērķiem Eirāzijas transporta koridoru attīstībā.

Latvijas stendā šogad piedalās vairāk nekā 30 Latvijas uzņēmumi, to skaitā AS «Latvijas dzelzceļš», Rīgas un Ventspils brīvosta, Liepājas Speciālā ekonomiskā zona, SIA «LDz Cargo» un citi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu