Roterdamas Meinportas universitātes studenti iepazīstas ar Latvijas Dzelzceļa darbību

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pagājušajā nedēļā uzņēmumos norisinājās Atvērto durvju nedēļa, kuras ietvaros «Latvijas dzelzceļā» (LDz) viesojās vairāk nekā 30 Roterdamas Meinportas Transporta un loģistikas programmas studentu.

Jaunieši ar interesi iepazinās ar Latvijas lielākā koncerna darbības virzieniem un mērķiem, finanšu rādītājiem un kravu apjomiem. Savukārt LDz meitasuzņēmuma «LDz Loģistika» valdes priekšsēdētājs Verners Lūsis un SIA «Riga Container Terminal» valdes priekšsēdētājs Valdis Andersons izskaidroja jauniešiem Latvijas piedāvājumu konteineru kravu pārvadājumu jomā – esošos un plānotos konteinervilcienu maršrutus no Āzijas uz Latviju un iespējamo savienojumu no Rīgas ostas uz pārējām Eiropas un Skandināvijas valstīm.

Šķirotavas stacijā Rīgā studenti iepazinās ar modernizēto šķirošanas uzkalna darbu, kurā tika formēti vilcieni nosūtīšanai uz Rīgas pieostas stacijām. Pēc uzkalna modernizācijas, kurā investēti Eiropas Savienības Kohēzijas fonda un LDz līdzekļi 37 miljonu eiro apmērā, tā šķirošanas jauda palielināta par 1000 vagoniem diennaktī un var sasniegt 3500 vagonu apstrādi 24 stundās. Pēc uzkalna modernizācijas šķirošanas process ir automatizēts – ar datora palīdzību tiek regulēts vagonu ātrums, ņemot vērā laikapstākļus, vagonu skaitu sakabē, kopējo svaru, kā arī citus parametrus. Tādējādi ievērojami samazinātas kļūmes šķirošanas procesā, kā arī palielināta darba un vilcienu kustības drošība.

Roterdamas osta ir lielākais loģistikas mezgls Eiropā, un Meinportas universitāte ir specializējusies loģistikas inženieru un jūrniecības tehnologu sagatavošanā. Tās partneris Latvijā ir Latvijas Jūras akadēmija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu