Augulis: Patlaban nav progresa saistībā ar dzelzceļa posma Mažeiķi-Reņģe atjaunošanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Patlaban nav progresa saistībā ar dzelzceļa posma Mažeiķi-Reņģe atjaunošanu, šodien Latvijas Radio raidījumā «Krustpunktā» sacīja satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS).

Viņš norādīja, ka patlaban vēl nav izdevies tikties ar Lietuvas jauno transporta ministru Roku Masjuli, bijusi vien telefonsaruna, taču paredzētā tikšanās aprīļa otrajā pusē gaidāmajā projekta «Rail Baltica» starptautiskajā forumā.

Augulis atgādināja, ka pirmajā reizē, kad bija satiksmes ministrs, toreizējais Lietuvas transporta ministrs solīja atjaunot posmu 2013.gadā, taču nu jau pienācis 2017.gada un joprojām nekas nav noticis.

Ministrs atzīmēja, ka gan viņš, gan Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS), tiekoties ar Lietuvas kolēģiem, regulāri par šo šo jautājumu atgādina.

Kā ziņots, Latvija vairākkārt lūgusi Lietuvas pusi atjaunot dzelzceļa satiksmi posmā Mažeiķi-Reņģe un Liepāja-Vaiņode-Mažeiķi. Naftas kompānijas «Orlen Lietuva» un Lietuvas Dzelzceļa konflikta dēļ šis 19,5 kilometrus garais posms negaidīti tika slēgts 2008.gadā, atsaucoties uz sliežu ceļu slikto stāvokli un steidzamu remontdarbu nepieciešamību.

Eiropas Komisija pēc «Orlen Lietuva» prasības izvērtēja, vai šāds Lietuvas Dzelzceļa solis konkurenci Lietuvas un Latvijas dzelzceļa pārvadājumu tirgū. Pērn komisija lika Lietuvai izvēlēties vienu no diviem risinājumiem - maksāt naudassodu un atjaunot demontēto posmu vai arī reorganizēt Lietuvas Dzelzceļu, nošķirot dzelzceļa infrastruktūru un pārvadājumus saskaņā ar Eiropas Savienības ceturto jeb dzelzceļa tiesību aktu paketi.

Starp Lietuvas Dzelzceļu un Eiropas Komisiju turpinās sarunas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu