Šonedēļ Kazahstānā sākas Latvijas paviljona būvniecības darbi izstādē «Astana Expo 2017»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Šonedēļ Kazahstānā sākas Latvijas paviljona būvniecības darbi, kurš tiks izmantots starptautiskajā izstādē «Astana Expo 2017», šodien Latvijas Ostu, tranzīta un loģistikas padomes sēdē sacīja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

Būvniecību nodrošina Kazahstānas uzņēmumi, savukārt aprīļa beigās paredzēts piegādāt nepieciešamo aprīkojumu un sākt montāžas darbus, kurus veiks Latvijas uzņēmēji.

Latvijas paviljons būs divos stāvas.

Pirmā stāva platība būs 365 kvadrātmetri. Tur atradīsies Latvijas informācijas stends, kā arī Latvijas produktu veikals. Savukārt otrā stāva platība būs 209 kvadrātmetri, šīs telpas paredzētas biznesa pasākumiem.

Patlaban dalībai izstādē pieteikušies 18 Latvijas uzņēmumi, savukārt vēl vairāk nekā 30 apsver šo iespēju un dalībnieku piesaiste turpinās. No kopējiem projektam paredzētajiem izdevumiem 779 000 eiro apmērā vēl nepieciešams piesaistīt 95 000 eiro, tostarp 70 000 eiro, kurus paredzēts rezervēt neparedzētiem izdevumiem.

Pēc Endziņa teiktā, dalībnieku piesaiste vēl turpinās, taču gadījumā, ja nepieciešamo summu neizdosies savākt, to segs LTRK.

LTRK ieskatā Latvijas paviljonu varētu apmeklēt vairāk nekā 100 000 cilvēku.

Paviljonā 10. līdz 16.jūlijs būs veltīts transportam un loģistikai. Šajā laikā notiks konference «Globālās transporta kustības vīzija. Eirāzijas potenciāls» un citi pasākumā. Paredzēts, ka atklāšanā piedalīsies satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS), AS «Latvijas dzelzceļš» prezidents Edvīns Bērziņš, kā arī, iespējams, Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Ostu padomes LTRK ziņojumu nolēma virzīt izskatīšanai valdībā.

Jau vēstīts, ka

Latvijas stenda izstādē konceptuālais nosaukums ir «Tikšanās vieta Latvija - enerģija ir mūsu dabā».

Ar šo nosaukumu tiek uzsvērtas Latvijas ģeogrāfiskā novietojuma priekšrocības un iespējas radīt pievienoto vērtību, ko sniedz Latvijas uzņēmumi un augsta līmeņa eksperti dažādās nozarēs.

Izstāde no 2017.gada 10.jūnija līdz 10.septembrim norisināsies Astanā, Kazahstānā. Izstādes plānotais apmeklētāju skaits ir 2-5 miljoni cilvēku, no kuriem 85% - Kazahstānas iedzīvotāji, bet 15% - citu valstu viesi. Izstādes tēma ir «Nākotnes enerģija».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu